Bilgisayar mühendisi için MacBook Air vs Gaming laptop

Eğer yurt dışından almayı düşünüyorsanız MacBook mantıklı olabilir; ancak Türkiye’de MacBook almak ve iş amaçlı kullanmak (fotoğraf ve video işleri hariç) bana pek anlamlı gelmiyor çünkü fiyatı oldukça yüksek. Ayrıca M4 işlemci muhteşem bir seçenek değil çünkü çok güçlü değil, alacaksanız en azından M4 Pro tercih edilmeli fakat onun da fiyatı Türkiye'de ciddi derecede yüksek bu sebepten yurtdışından M4 Pro işlemcili Macbook almanızı öneririm. Bu yüzden cihazın maliyetini ne kadar sürede işten elde edeceğiniz gelirle karşılayabileceğinizi önceden iyi hesaplamakta fayda var.

12 çekirdekli CPU, 16 çekirdekli GPU, 24 GB birleşik bellek, 512 GB SSD konfigürasyonuna sahip 14 inç MacBook Pro (M4 Pro);
  • Amerika'da : 2000$
  • Türkiye'de : 115.000 TL (Güncel kur ile 2.750$)
Gaming laptop önerecek olursam, piyasada çok sayıda alternatif mevcut. Ancak bilinen markalar arasından hem uygun fiyatlı hem de güçlü, aynı zamanda dış görünüşüyle iş bilgisayarını andıran Macbook havası veren bir model tavsiye etmem gerekirse, Asus’un bu modelini önerebilirim;

Son düzenleme:

Eğer mobil geliştirme yapılacaksa kesinlikle MacBook tercih etmek zorundasın iOS tarafı için uygulamayı Xcode ile derlemen gerekiyor bende şimdi MacBook alıyorum zorunlu olarak Flutter kullanıyorum. En az 16 GB RAM 512 GB SSD olan bir model tercih et. Tabii bütçe meselesi o ayrı konuda.

Taşınabilir SSD ile kullanılabilir bizim ofis'de hiç böyle kullanan yok o yüzden net bir bilgim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…