Merhabalar, YKS'ye girdim ve yüksek ihtimalle PC mühendisliğine yerleşeceğim. Birkaç haftalık dinlenmeden sonra artık zamanımı değerli geçireceğim. İngilizce'nin yanında okulda bana az da olsa yardımcı olması için bir yazılım dili öğrenmek istiyorum, daha önce hiç öğrenmedim. Sizce hangi dili öğrensem okul için yararlı olur? Python iyi olur mu?

Merhaba, YKS'ye girdim ve yüksek ihtimalle PC mühendisliğine yerleşeceğim. Birkaç haftalık dinlenmeden sonra artık zamanımı değerli geçireceğim. İngilizce'nin yanında okulda bana az da olsa yardımcı olması için bir yazılım dili öğrenmek istiyorum, daha önce hiç öğrenmedim. Sizce hangi dili öğrensem okul için yararlı olur? Python iyi olur mu?
Java C ve C++ öğrenebilirsiniz.

Merhaba, eğer gerçekten işe yarar bir şeyler öğrenmek istiyorum ve bunun için yeterli zamanım var diyorsan frontend tarafında react backend tarafında go öneririm. Bu ikili ile yapamayacağın hiç bir şey yok.

C/C++ öğrenmen hayatını çok kolaylaştırır. Python sana bir şey öğretmez. İngilizce gibi bir şey zaten. Leetcode problemleri çözmeyi dene C/C++ kullanarak.

Cursed path olarak Rust'a da bakabilirsin. Doğrudan güvenli kod yazmayı öğretir sana. Linux çekirdeğine kabul edilen C dışındaki tek dildir kendisi, bu güvenli doğasından dolayı.