Merhaba arkadaşlar, daha önce bilgisayarda hiç oyun kumandası (gamepad) kullanmadım. Bir arkadaşta görünce tekrar aklıma geldi. Acaba bilgisayar oyunlarında da efektif olarak kullanılabiliyor mu? Yoksa uyumluluğa bağlı olarak her oyun izin vermiyor mu? Veriyorsa da almak mantıklı mı? Ve elbette, alınmalıysa nelere dikkat etmek gerekir?
Detaylar
Kim cevapladı?Yarış için eski direksiyon setini kullanıyorum ama hikaye tarzı oyunlarda da iş görür mü? Bilemedim.Ben genellikle spor, yarış ve platform oyunları için kullanıyorum. Bence bu tip oyunlar için birebir.
- Makaleler
- 10
Yarış için eski direksiyon setini kullanıyorum ama hikaye tarzı oyunlarda da iş görür mü? Bilemedim.
Hikaye tarzı oyunların ana kaynağı gamepad zaten. Bilinen çoğu seri öncelikle konsola çıktı.
SpeedBeast34
Üstün
Merhaba arkadaşlar, daha önce bilgisayarda hiç oyun kumandası (gamepad) kullanmadım. Bir arkadaşta görünce tekrar aklıma geldi. Acaba bilgisayar oyunlarında da efektif olarak kullanılabiliyor mu? Yoksa uyumluluğa bağlı olarak her oyun izin vermiyor mu? Veriyorsa da almak mantıklı mı? Ve elbette, alınmalıysa nelere dikkat etmek gerekir?
Ben kullanıyorum mesela bazı oyunlarda demeyeyimde genelde bütün oyunlarda klavye ile uğraşmak mouse la uğraşmak külfetinden kurtuluyorsun resmen işini kolaylaştırıyor yattığın yerden oynuyorsun bu seni biraz konsolcu yapıyor ama olsun bu keyife değer bence.
Emulator oyunlarinda sart. Mesela Z***da oynyacaksan klavye fare ile ayar yapmak icin ugrasip duruyorsun ya da eski Ni****do oyunlari icin. Gamepad ile rahat rahat oynarsin. PS'dan port oyunlar icin de oldukca kolay yonetim sagliyor. Fifa icin de oldukca iyiymis.
E tabi orası öyle de bilgisayarda hiç denemediğim için optimizasyon sorunu olabilir diye düşündüm.Hikaye tarzı oyunların ana kaynağı gamepad zaten. Bilinen çoğu seri öncelikle konsola çıktı.
Aslında işi daha keyifli hale getirdikten sonra çok da önemli değil. Sonuçta hepimiz özünde atari konsolcusuyuz.Ben kullanıyorum mesela bazı oyunlarda demeyeyimde genelde bütün oyunlarda klavye ile uğraşmak mouse la uğraşmak külfetinden kurtuluyorsun resmen işini kolaylaştırıyor yattığın yerden oynuyorsun bu seni biraz konsolcu yapıyor ama olsun bu keyife değer bence.
Peki alırken neye dikkat etmek lazım? En son oyun kumandası (gamepad) ile oynadığım 8-10 sene olmuştur herhalde yani teknolojisi de baya değişmiştir.
SpeedBeast34
Üstün
E tabii orası öyle de bilgisayarda hiç denemediğim için optimizasyon sorunu olabilir diye düşündüm.
Aslında işi daha keyifli hale getirdikten sonra çok da önemli değil. Sonuçta hepimiz özünde atari konsolcusuyuz.
Peki alırken neye dikkat etmek lazım? En son oyun kumandası (gamepad) ile oynadığım 8-10 sene olmuştur herhalde yani teknolojisi de bayağı değişmiştir.
Ben Steam'de PS4 kolunu kullanıyorum onunla daha iyi oluyor gamepad benim işimi görmüyor onlarla oyalanmak gibi oluyor PS4 kolu net çözüm bence.
Dürüst olmak gerekirse arkadaşta kolu gördükten sonra evde Mortal Kombat oynarken aklıma geldi: Bunu klavye yerine eski tarz kolla oynasam nasıl olur diye? Emülatör işine de bir ara girecektim, vakit olmadı ama detayını merak etmiyor da değilim.Emulator oyunlarinda sart. Mesela Z***da oynyacaksan klavye fare ile ayar yapmak icin ugrasip duruyorsun ya da eski Ni****do oyunlari icin. Gamepad ile rahat rahat oynarsin. PS'dan port oyunlar icin de oldukca kolay yonetim sagliyor. Fifa icin de oldukca iyiymis.
5
5124
Ziyaretçi
Ben genellikle oyunlarda Gamepad kullanıyorum, özellikle emulatör oyunları oynamak istediğimde çok iyi oluyor. Sadece Emulatör olarak düşünmeyin, futbol olur dövüş oyunları olur, simulasyon oyunları olur, güzel oluyor. Tavsiye ederim.