Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Haklısınız hocam, risk almak bana göre bir şey ama bazı konularda da çekingen yaklaşmayı seçebiliyorum geleceğim söz konusu olunca. Bu ülkede neyin ne olacağı belli değil. İşe giriyorsun torpil o bu şu, bir sürü dert. Bilemiyorum en azından işim garanti param da memur maaşı asgari ücrete baktığımızda ortalamanın üstü bir maaş. Zamanla doğru hamlelerle memurluktan da geleceğimi kurabileceğimi düşünüyorum.
Yani bu durum size bağlı. Şimdi ne desem boş. Ülkede hepimiz öyleyiz. Yetenek var bir şeyler üretmekten bile fazlasını yapıyoruz. Ama olmuyor hepsi kendi adamlarını doldurmuşlar. Çalıştığım şirkette adam Low poly basit çizimlerle öğretmenlik yapıyordu. Çizimler de giriş seviyesi yani küçümsediğimden demiyorum. Ama kendi adamlarını yerleştirmişler orada keyif yapıyor. Sertifikalı öğrenci yetiştiriyor. Sadece bir örnek bu. Hani sorun bizde değil işsizsek de mücadele etmek lazım. Yaşınız genç ise torpiliydi şusu busu uğraşmazdım. Yapacağımın en iyisini yapıp, en kötü kendi işimi kurardım. Memur olup da sonrasında bırakamazsın o zamanki durumunda evlenirsin aile kurarsın şartlar değişir anlatabildim mi bilmiyorum. Yolunu seçtiğin an pek fazla hareket etme şansın olmaz. Ama çok stres yapıp gelecek telaşına düşerseniz o zaman direk memurluk deneyin. Çünkü özel sektörde kafan rahat ilerlemen lazım. Bence ülke batışa kötüye gidiyor ne olursa olsun özel sektör derim.