Detaylar
Kim cevapladı?Sanal bellek diye bir özellik var. SSD'nin bir kısmını ayırır sistem ve orayı kullanmaya başlar.
- Makaleler
- 4
Bellek yönetimi algoritmaları devreye girer, önce gereksiz cache varsa onları temizlerler sonra kullanmak zorunda olduğu verileri işlemciye başvurarak sıkıştırır açılan yere yeni veriler almaya devam eder. Bu aşamaya kadar kullanıcı bunları hissetmez. Eğer bunlar da yeter gelmezse SWAP işlemi başlar, sanal RAM yaratılır nazaran eski referans edilmiş veriler bu yaratılan alana gönderilir. Burayı hissedersin çünkü az önce, sürat anlamında aralarında kıyas bile yapılamayacak RAM'den SSD belleğe taştın.
Eğer bu da yeterli gelmezse artık sırada bekleyen - daha fazla bellek isteyen uygulama Out Of Memory yiyip çöker. Linux altyapısında OOM Killer devreye girer programların arasından bir tane suçlu seçip onu kapatır ki sistem patlamasın.
Eğer bu da yeterli gelmezse artık sırada bekleyen - daha fazla bellek isteyen uygulama Out Of Memory yiyip çöker. Linux altyapısında OOM Killer devreye girer programların arasından bir tane suçlu seçip onu kapatır ki sistem patlamasın.
O bölge tam anlamı ile kullanımda değil. Sistem kendine Buffer açmış. Yani açık programlar sisteme gidip; "Birader benim her an 2GB yere ihtiyacım olabilir ona göre." diyor. Sistemin de "Tamam, ben o yeri sana rezerve ettim istediğin zaman şu referansı kullanarak buraya veri yığmaya başlayabilirsin diyor." Orayı kullanmaya başladığında performans kaybı yaşanacağı için rezerve eder ancak mecbur kalmazsa kullanmaz. In Use yazan kısma bakacaksın Committed değil.Bende 32 GB RAM var. Su an 16 GB'ini kullaniyor. 30 GB 'ta HDD uzerinde takas dosyasi acmis. RAM yetse bile yine gidip HDD kullaniyor.
Son düzenleme:
Yok, kullaniliyor. Epey program acik arkada ama nedense RAM yerine takas aktif. Pagefile.sys'nin boyutu su an gercekten o kadar. Ilginc. Belki birinde memory leak vardir ama RAM degilde takasi sisiriyordur.Bellek yönetimi algoritmaları devreye girer, önce gereksiz cache varsa onları temizlerler sonra kullanmak zorunda olduğu verileri işlemciye başvurarak sıkıştırır açılan yere yeni veriler almaya devam eder. Bu aşamaya kadar kullanıcı bunları hissetmez. Eğer bunlar da yeter gelmezse SWAP işlemi başlar, sanal RAM yaratılır nazaran eski referans edilmiş veriler bu yaratılan alana gönderilir. Burayı hissedersin çünkü az önce, sürat anlamında aralarında kıyas bile yapılamayacak RAM'den SSD belleğe taştın.
O bölge tam anlamı ile kullanımda değil. Sistem kendine Buffer açmış. Yani açık programlar sisteme gidip; "Birader benim her an 2GB yere ihtiyacım olabilir ona göre." diyor. Sistemin de "Tamam, ben o yeri sana rezerve ettim istediğin zaman şu referansı kullanarak buraya veri yığmaya başlayabilirsin diyor." Orayı kullanmaya başladığında performans kaybı yaşanacağı için rezerve eder ancak mecbur kalmazsa kullanmaz.
- Makaleler
- 4
Senin gözünde RAM ve HDD ayrı parçalar ancak işletim sisteminin gözünde birisi, diğerinin önbelleği. İşletim sistemi önceliklendirme hariç ikisi arasında ayrım yapmaz. Bir veri bellekte varsa onu diskten çekmez, artık ihtiyacı kalmadığında diske salar, çok sıkışırsa diske başvurur ama bellek hep ilk önce aktiftir temel mantık bu.Yok, kullaniliyor. Epey program acik arkada ama nedense RAM yerine takas aktif. Pagefile.sys'nin boyutu su an gercekten o kadar. Ilginc. Belki birinde memory leak vardir ama RAM degilde takasi sisiriyordur.
Bu dediğin Macbook'ta oluyor olsa bir nebze anlarım çünkü Macbook'lar çok agresif SWAP yaparlar Windows cihazlara göre ancak Windows sistemde bu dediğin mümkün değil. Oraya veriyi gidip atması ve orada bırakması ile sürekli HDD üzerinden RAM gibi doldur boşalt yapması da aynı şeyler değil orayı kaçırma.
Önce belleği bitirir sonra SWAP'a geçip orayı taşırır bunlar olurken sistemin kullanılamayacak kadar yavaşlar. Böyle bir durum yoktur diye tahmin ediyorum.Belki birinde memory leak vardir ama RAM degilde takasi sisiriyordur.