Bilgisayar reset atıyor

kadirCN 2

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Hakkari
BIOS üzerinden bir ayarı default yaptım ve artık Windows da, BIOS da açılmıyor. Bilgisayar açılıp kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar diski çıkartıp denedin mi?

Evet.

Diski çıkartıp girmiştim, sonra bir ayarı default yaptım tekrar diski takmadan girmeye çalıştım girmedi. Diski taktım Windows'a da giremedim. Daha önce aynı sorun olmuştu birkaç yıl önce bilgisayarcıya götürmüştüm 600TL'ye yaptılar. BIOS silinmiş demişlerdi.

600 TL mi? Kazığın alasını atmışlar. Yahu yeni çip taksa bu kadar tutmaması lazım.

Evet ben de farkındaydım da yapacak bir şeyim yoktu. Her yerde araştırdım bir çözüm bulamadım o zamanlarda başka bilgisayarım yoktu üstüne sınav döne miydi yani mecbur kalmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan ayar değiştirdiysen sıfırlamayı deneyebilirsin. BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekle sonra geri tak.

BIOS'tan ayar değiştirdiysen sıfırlamayı deneyebilirsin. BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekle sonra geri tak.

Kapağı açtım şimdi çıkaracağım pili.

Maalesef olmadı gene durum aynı.

600 TL mi? Kazığın alasını atmışlar. Yahu yeni çip taksa bu kadar tutmaması lazım. Neyse, pili ve şarjı söküp tekrar dener misin? Cihaz cidden sıkıntılı imiş.

Hocam denedim olmadı Linux Mint kuracaktım onun flash belleği ile HDD taktım normal Mint kurulum ekranına geldi devam ettim Mint logosu çıktı sonra bilgisayarı kapattım tekrar açtım ama gene reset atmaya devam etti çok saçma şeyler oluyor.

Son düzenleme:
O cihazdan bence ümidi kesin, size ileride sorun çıkaracak.

Laptop muydu? Değilse kabloları kontrol et, sadece şunlar takılı kalsın cihazda:

• iGPU yoksa ekran kartı
  • İşlemci
  • Anakart
  • İşlemci fanı
  • Dual channel RAM varsa tek RAM
  • PSU
Yani sistemin çalışmasını sağlayacak en basit birimler takılı kalsın. Kasa ve kasa fanları dahil her şeyi çıkar. İşlemci fanını çıkarma. Öyle çalıştırmayı dene, USB flash ile sistem dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…