emilbreivik

Uzman
ARC Raiders oynadığım sırada bilgisayar 1 saat içinde 2 kez kendisini yeniden başlattı. İşlemciye yeni hava soğutma alacaktım zaten çok yüksek derecelerde çalıştığı için ama sorun acaba işlemcinin 95-100 derecelere çıkması mı, yoksa farklı bir şey mi onu öğrenmek istiyorum. Bilgisayarın kendisini yeniden başlatmasının sebebi tam olarak nedir, nasıl öğrenebilirim bunu?

İşlemci Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer reset atma sorunu işlemcinin bu sıcaklığa ulaştığı vakit oluyorsa sıcaklık kaynaklı olabilir ki oldukça yüksek bir sıcaklık, hele de oyun için.

Onun dışında PSU'yu ve ekran kartını kontrol edebilirsin ancak baş şüpheli sıcaklık gibi.

AIDA64, OCCT, FurMark gibi programlar işe yarayabilir.

Eğer reset atma sorunu işlemcinin bu sıcaklığa ulaştığı vakit oluyorsa sıcaklık kaynaklı olabilir ki oldukça yüksek bir sıcaklık, hele de oyun için.

Onun dışında PSU'yu ve ekran kartını kontrol edebilirsin ancak baş şüpheli sıcaklık gibi.

AIDA64, OCCT, FurMark gibi programlar işe yarayabilir.
BIOS üzerinden CPB ayarını kapatmayı deneyebilirsin.

Yüksel ihtimalle sorun işlemci soğutucuda ve macunda. Çünkü daha önce de test ettim tüm bileşenleri ama hiçbirinde sorun göremedim. İşlemci zaten oyuna girdiğimde bile kısa sürede 90-95 derecelere kadar çıkıyor. Bir ara uygulama üzerinden boşta olan sıcaklığına baktığımda da zaten 65-70 derece arasında gidip geliyordu.

Arkadaşın dediği ayar da açık sanırım bende çünkü işlemci hızı boştayken bile 3.90 Ghz ve 4.20 arasında gidip geliyor. O ayarı kapatsam bile zaten soğutucu almayı düşünüyorum ama hangisini alsam karar veremedim.

Thermalright Burst Assassins ve Segotep FZ6 Pro arasında kaldım. Görüntü olarak ve alabileceğim performans olarak Segotep bana daha mantıklı geliyor ama Burst Assassins de öneren çok fazla insan var.

Segotep aldığım durumda, içinden çıkan macun beni idare edebilir mi bir süre? Çünkü Burst Asssassins'in içinden çıkan macunun zaten kaliteli olduğunu biliyorum. Eğer Segotep'ten çıkan macun kötü ise yine ayrıyeten TF7 veya MX-6 falan almalı mıyım?

Segotep aldığım durumda, içinden çıkan macun beni idare edebilir mi bir süre? Çünkü Burst Asssassins'in içinden çıkan macunun zaten kaliteli olduğunu biliyorum. Eğer Segotep'ten çıkan macun kötü ise yine ayrıyeten TF7 veya MX-6 falan almalı mıyım?
Yeterli olur diye düşünüyorum ama istersen bunun için yeni bir konu oluştur, farklı üyeler de yanıtlar.

Yeterli olur diye düşünüyorum ama istersen bunun için yeni bir konu oluştur, farklı üyeler de yanıtlar.

Konu hakkında 2-3 defa hem buradan hem de farklı bir forum sitesinden konu oluşturdum farklı farklı kişilerden fikir almak için. Arkadaşlar gayet güzel anlattılar ama ben bir türlü karar veremedim. Yine aynı konuyu oluşturup da insanlara aynı şeyleri gösterip rahatsızlık vermek istemiyorum açıkçası.

Artık bu ikisi arasından birini alacağım -yüksek ihtimalle Segotep- 1-2 hafta içinde. Şu anda R5 3600'ü ikisi de çok çok rahat soğutur elbette ama ben ilerisi için de düzgün ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir şey istiyordum. İleride belki R5 5600'e geçerim diye düşünüyorum, artık 3600 çok eskide kaldı.

Teşekkür ederim tekrardan.