justfree

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem aldım GameGaraj'dan. Kurulumu yaptım, ilk başta sorun yoktu. Ne zaman NVIDIA driver kurup görüntüyü 1080p aldıysam kasa kasmaya ve Edge gibi tarayıcıyı açınca reset atmaya başladı. Düşünün ki daha şifreyi yazarken bile kasıyor kasayı yeni açtığımda. Isı değerleri normal; işlemci ve GPU 40-45 arasıydı, hatta 37-38'di ilk açtığımda. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart BIOSTAR B650MT.
Ekran kartı Palit 5060 Ti 16 GB Infinity.
RAM Kingston 16 GB 5600 MHz.
İşlemci 7500F, AMD Cooler Master soğutucu ile kullanılıyor.
Kasa ve PSU GameGaraj marka 650W.
SSD Crucial M.2 1 TB.

@Ayhan Dönmez, @michaelscofield konuya bi' göz attım ama şu 12V kanalının 4V verdiği konusunda ortak mıyız?
Eğer bu sorun her driver kurulduğunda yapıyorsa ilginç olur.

Hani PSU sorunlu desem 4V ile ne olacak? Böyle olmayacağı kesin.

GPU sorunlu desem 12V kanalı nasıl etkileniyor anlamış değilim.
Bir şey hatalı bir veriye sebep oluyor ki bence sebebi ekran kartı, bir ihtimal anakart.
Ancak GPU'yu sökmeniz bir anlam ifade etmeyecek çünkü işlemci iGPU'ya sahip değil.

@justfree, PCI-E hattının hata sayısını kontrol eder misiniz?
HOcam kontrol edeyim ama yonlendirme yapın lütfen ben cahilim bu konuda.

Dosya Ekleri

• 20260319_000555.webp
    20260319_000555.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
4mb fotoyu atamadim bir turlu

Hocam bilgisayarin iadesine karar verdim. Ne anakart düzgün ne power.
@Ayhan Dönmez
@michaelscofield
@LH44

An itibariyle amazon uzerinden Game Garaja iade yolladım

Doğru karar, tebrik ederim. Mümkünse hazır sistem bulaşmayın, @LH44 ve @michaelscofield duayenler ile birlikte parça parça almanızda fayda var. Hazır sistem şartı varsa yine özelleştirmeden katiyen tercih etmeyin. Çok şansa kalıyor öbür türlü. Parça seçimleri önemli. @justfree

@justfree, en iyisini yapmışsınız. Sistem toplama konusu açıp etiket atın bizlerez yardımcı olalım.
Tesekkur ederim sorunlari drtaylica yazdim elimde ssler vs de var. Icine ksgit koydum yazdim kendileri de test etsin. Umarim iademde sorun cikarmadan onaylarlar. Onaylanip para yansiyinca tekrar oem dizerim toplama olmadan. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Iyi bayramlar simdiden
@Ayhan Dönmez
@Mr. Falcon

Teşekkür ederim sorunlari drtaylica yazdim elimde SS'ler vs de var. Icine ksgit koydum yazdim kendileri de test etsin. Umarim iademde sorun cikarmadan onaylarlar. Onaylanip para yansiyinca tekrar OEM dizerim toplama olmadan. Yardimlariniz icin cok teşekkür ederim.

Iyi bayramlar simdiden.
@Ayhan Dönmez
@Mr. Falcon

Hocam sizlerin yeni sistem toplamasından bilgi eksikliğiniz elbette olabilir, eğer ondan ise düzeltilip sizlere gönderilir. Umarım gönlünüze sinecek şekilde sonuçlanır olay. Rica ederim, bu yüzden buradayız. İyi bayramlar. :)