Arkadaşıma bilgisayarı satmayı düşünüyorum, o yüzden testler yapmam gerek. Hangi önemli testleri, hangi şekilde, nasıl yapmalıyım? Testleri nasıl yorumlamalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşıma bilgisayarı satmayı düşünüyorum, o yüzden testler yapmam gerek. Hangi önemli testleri, hangi şekilde, nasıl yapmalıyım? Testleri nasıl yorumlamalıyım?
OCCT ile işlemci ve Power testi. 30 dakika ideal. FurMark ile ekran kartı testi. 25-30 dakika ideal. HD Sentinel ile M.2 sağlığı, MemTest86 ile de RAM testi. En son MemTest86 yapin, 3-4 saat sürebilir.
OCCT'de bircok secenek var ama nereden, hangi ayarla yapacagim bu testi?OCCT ile işlemci ve Power testi. 30 dakika ideal. FurMark ile ekran kartı testi. 25-30 dakika ideal. HD Sentinel ile M.2 sağlığı, MemTest86 ile de RAM testi. En son MemTest86 yapin, 3-4 saat sürebilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT'de bircok secenek var ama nereden, hangi ayarla yapacagim bu testi?
OCCT ile CPU Extreme yapacaksan 15 dakika yap. Power için ayar yok, ona sadece başla de.
Son düzenleyen: Moderatör:
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
OCCT ile işlemci Power testi 30dk ideal FurMark ile ekran kartı testi 25-30dk HardDiskSentinel ile M.2 sağlığı Memtest86 ile de RAM testi en son bunu yapin 3-4 saat sürebilir.
10, bilemedin 15 dakika bile yeterli. FurMark senin bindiremeyeceğin kadar karta yük bindiren ağır bir uygulama, o kadara gerek yok.
Sonuçların iyi veya kötü olduğunu nasıl anlatacağım? 100 dereceye kadar geldi extreme modun 3. dakikasında.OCCT ile CPU Extreme yapacaksan 15 dakika yap. Power için ayar yok, ona sadece başla de.
Biraz detaylı bilgi verseniz daha iyi olur.
Sıcaklık mi, kullanim mi? Görüntü atar misin?Sonuçların iyi veya kötü olduğunu nasıl anlatacağım? 100 dereceye kadar geldi extreme modun 3. dakikasında.
Biraz detaylı bilgi verseniz daha iyi olur.
Dostum ben ekran kartı çok sattım 20-25 dakikalarda olunca yarim saate denk geliyor ve müşteri de bu zamana kadar sıcaklığı iyi diye anlıyor 15 dakika başlangıç orta arasında.10, bilemedin 15 dakika bile yeterli. FurMark senin bindiremeyeceğin kadar karta yük bindiren ağır bir uygulama, o kadara gerek yok.
Sıcaklık mi, kullanim mi? Görüntü atar misin?
Dostum ben ekran kartı çok sattım 20-25 dakikalarda olunca yarim saate denk geliyor ve müşteri de bu zamana kadar sıcaklığı iyi diye anlıyor 15 dakika başlangıç orta arasında.
Normal versiyona aldım CPU + RAM 25 dakika şeklinde. 2. dakikasında şu an, atayım bitince. 100 derece olunca korkup durdurdum.
Normal versiyona aldım CPU + RAM 25 dakika şeklinde. 2. dakikasında şu an, atayım bitince. 100 derece olunca korkup durdurdum.
100 dereceye geldi ise ya soğutucu ya da termal macun işlevsiz kalmıştır.
Şu anda böyle gözüküyor.
Alındığı günden beri (2020 sonu) hiç termal macun sürmedim.
100 dereceye geldi ise ya soğutucu ya da termal macun işlevsiz kalmıştır.
Alındığı günden beri (2020 sonu) hiç termal macun sürmedim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955