Makaleler
5
Yer
Winterfell
Arkadaşıma bilgisayarı satmayı düşünüyorum, o yüzden testler yapmam gerek. Hangi önemli testleri, hangi şekilde, nasıl yapmalıyım? Testleri nasıl yorumlamalıyım?

Arkadaşıma bilgisayarı satmayı düşünüyorum, o yüzden testler yapmam gerek. Hangi önemli testleri, hangi şekilde, nasıl yapmalıyım? Testleri nasıl yorumlamalıyım?

OCCT ile işlemci ve Power testi. 30 dakika ideal. FurMark ile ekran kartı testi. 25-30 dakika ideal. HD Sentinel ile M.2 sağlığı, MemTest86 ile de RAM testi. En son MemTest86 yapin, 3-4 saat sürebilir.

OCCT ile işlemci ve Power testi. 30 dakika ideal. FurMark ile ekran kartı testi. 25-30 dakika ideal. HD Sentinel ile M.2 sağlığı, MemTest86 ile de RAM testi. En son MemTest86 yapin, 3-4 saat sürebilir.
OCCT'de bircok secenek var ama nereden, hangi ayarla yapacagim bu testi?

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT ile işlemci Power testi 30dk ideal FurMark ile ekran kartı testi 25-30dk HardDiskSentinel ile M.2 sağlığı Memtest86 ile de RAM testi en son bunu yapin 3-4 saat sürebilir.

10, bilemedin 15 dakika bile yeterli. FurMark senin bindiremeyeceğin kadar karta yük bindiren ağır bir uygulama, o kadara gerek yok.

Sonuçların iyi veya kötü olduğunu nasıl anlatacağım? 100 dereceye kadar geldi extreme modun 3. dakikasında.

Biraz detaylı bilgi verseniz daha iyi olur.
Sıcaklık mi, kullanim mi? Görüntü atar misin?
10, bilemedin 15 dakika bile yeterli. FurMark senin bindiremeyeceğin kadar karta yük bindiren ağır bir uygulama, o kadara gerek yok.
Dostum ben ekran kartı çok sattım 20-25 dakikalarda olunca yarim saate denk geliyor ve müşteri de bu zamana kadar sıcaklığı iyi diye anlıyor 15 dakika başlangıç orta arasında.

Sıcaklık mi, kullanim mi? Görüntü atar misin?

Dostum ben ekran kartı çok sattım 20-25 dakikalarda olunca yarim saate denk geliyor ve müşteri de bu zamana kadar sıcaklığı iyi diye anlıyor 15 dakika başlangıç orta arasında.

Normal versiyona aldım CPU + RAM 25 dakika şeklinde. 2. dakikasında şu an, atayım bitince. 100 derece olunca korkup durdurdum.

Şu anda böyle gözüküyor.

IMG_20251120_193832_846.webp

100 dereceye geldi ise ya soğutucu ya da termal macun işlevsiz kalmıştır.

Alındığı günden beri (2020 sonu) hiç termal macun sürmedim.