Bilgisayar tamir etmek nasıl öğrenilir?

Kendi kendime bilgisayar tamir etmeyi nasıl öğrenirim? Baştan düşünüyorum, tamir olacaksa ben yapayım.

Bilgisayarım şu anda çalışıyor ve inşallah bir şey olmaz. Yine de bozulursa ben kendim tamir etmek isterim. Nasıl olur bu olay?

İyi Sosyaller.

Google'a yazarak sorunun neyse ve forumlari gezerek. Burada konu acarak hem tamir edersin hem ogrenmis olursun. Oncelikle uzerindeki parcalarin nasıl calisitigini ogren boylece tamir etmeyi anlayabilirsin. Hepsini ogrendikten sonra başladım tamir etmeye çocuktum o vakitler.

Forumlardan bilenlere sor, internette videolara bak öyle öğrenebilirsin. Ben kendim öğrenmek için ikinci el mining yapılmış sistem toplamıştım, mining yapıldığı için 12 bin liralık bilgisayarı 2 bin liraya almıştım, onun sıkıntılarını çöze çöze artık alıştım kolay geliyor PC işleri. Bozulsun umrumda değil geri yaparım çünkü

Biraz deneyim de önemli bence.
Mesela telefonda yazılımdan en çok anlayanlar genelde ucuz Redmi/POCO kullanıcıları oluyor bence, çünkü deneyimliler. Telefonun her türlü sorununu çöze çöze (Redmi ve POCO adamı delirtir her yeri bug ve hata dolu) işi anlamaya başlamışlar. Samsung ve iPhone kullanıcıları genelde elindeki telefonun işlemcisini bile bilmez, çünkü telefon tam takır çalışıyor adam ona bakma gereksinimi bile duymamış.

Bunun gibi bence deneyim insanı geliştiriyor.

Benzer durumdayız. Herhangi bir sistemi stabil çalıştıracak, sorunlarını çözecek bilgim fazlasıyla var. Fakat birisi ekran kartını, işlemciyi sök dese kalırım öyle. Yani birkaç video izledim derya deniz işler değil, fakat daha önce yapmayınca insan tedirgin olabiliyor. Sonuçta en ucuzu 15-20K'lık parçalar. İnsan zarar görsün istemiyor. Ama nedir günün sonunda öğrenmek lazım, sürekli bilgisayarcıya para verilmez.

Peki bunları öğrenmek için ne tür araştırma yapmalıyım? Ön bilgi olsun diye dedim ve yine de bileşenlere aşina olmak istiyorum. Pratikte olmasa bile teorikte öğrenmek istiyorum. @Dark Raiden @3613 yardımcı olur musunuz?

Donanim onarimi için oncelikle elektronik calismalisin. Youtube uzerinde temel elektronik dersleri, dijital elektronik, sonra elektronik kart tamir videolari, en son pc kartlari onarim videolari sirasinda calisman temelleri ogrenmen icin yeterli. Ama onarim icin kulalnilacak ekipman oldukca pahali. Amator olarak yapmak icin iyi bir gelirin olmasi gerek. Profesyonel olmak icinse bir yerde calismadan zor olur tecrube edinmen.

O zaman patlak verdik. Yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…