Bilgisayar toplamak kolay mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 25457
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 202
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

25457 44

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Hazır sistem almak yerine parça parça alıp toplamayı düşünüyorum, toplamak kolay mı? Anakart ve PSU montajı, bağlantıları falan zor gibi geliyor.

İlk defa yapacaksan zor olacaktır. Sabırlı ve temkini olacaksan zevkli olur. Sabırsızsan ve dikkatsizsen elinde kalabilir.

El becerisi gerektiren bir süreç, ancak doğru parça seçimine gelirsek artık mesele kolay olmaktan çıkıyor. El yatkınlığınız varsa biraz dişlerinizi sıkarak bilgisayarı kendiniz toplayabilirsiniz.

Montajı halledersin ama en önemlisi kablolama işlemleri; o kabloları sıra şeklinde narince dizmek lazım.

Yani ezbere yapılmaması gereken bir şey. Heycanlanma toplarken. Ben bir ara SSD takarken vidayı kaybetmiştim heyecandan. Heycan yapma, ezbere yapmaya hiç çalışma kısacası. Bir kaynaktan bak toplarken.

Teorik olarak ne yapacağınızı biliyorsanız zor değil, gözde büyüyor dışarıdan baktığında ama çok kolay aslında. RAM ya da GPU'yu PCI haznesine sokarken belki biraz endişe olabilir o kadar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…