Bilgisayar toplamak zor mu?

oğuz sasi 96

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Hiç kendi bilgisayarımı sıfırdan kendim toplamadım. Şimdi diğer ay hayırlısıyla sistemin geri kalan parçalarını satın alacağım. İnternette birçok video izledim, kafamı en çok karıştıran şey PSU kablolaması vb. Geri kalan montajları vb. yapabilirim diye düşündüm.

Ama hala dikkat etmem gereken unsurları bilmiyorum, sizin tavsiyeniz ne olurdu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kez yapacaksanız göz korkutması normal. Sakin olup sabırlı yavaş yavaş ilerlerseniz yaparsınız. Birkaç tane de video izlersiniz. Sayısız sistem montajladım, hal böyle olunca söylemesi kolay geliyor farkındayım ama gerçekten zor tarafı yok. Özellikle günümüzde çok fazla yardımcı olacak içerik var yapay zeka, Youtube rehber videoları vs vs.

Bana da öyle kolay geliyor gözüme de iş toplamaya gelince tıkanıyor insan. En son işlemcime macun sürmek için pompayı söktüğümde anakartın pimini kırmışım vidayı çok sıktığım için. En azından tecrübe oldu

PSU kablolaması için ne var ki? Her PSU'nun kablosunda zaten PCıe- ATX, CPU yazıları var. PSU'da doğru yere takıp oradan da Anakarttaki ve Ekran kartına takacaksın bitti gitti.

İlk kez yaparken yoruyor da aşırı basit işlem. Yaparken cihazların kullanım kılavuzları da var. Onlara da bakarak yapabilirsin.

O anakart kısmı kolay hocam da fan bağlantıların da kafam duruyor. Cpu opt cpu fan falan girişleri var ya.

Çok korkuyorsan eğer Recep Baltaş'ın sistem toplama videoları ve yeni başladığı şu nası takılır bu nası takılır videolarını izle rahatça yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…