Merhaba arkadaşlar, şimdiden herkese mutlu yıllar ve keyifli forumlar dilerim.
Kendi temizlik rutinimden bahsedecek olursam; ben temizlik zamanı bütün parçaları söküp kasayı su ve sabunla güzelce yıkarım. Sadece kasanın kendi bağlantı kablolarını bırakır, fanları da tek tek yağlarım. Kablolama aşamasını normalde severim ama beni en çok ARGB bağlantıları zorluyor.
O aşamaya geldiğimde her kablo birbirine benzediği için beynim duruyor diyebilirim. Özellikle uçların dişi-erkek uyumu ve o karmaşa beni gerçekten yoruyor.
Peki, sizin bilgisayar toplarken veya genel temizlik yaparken en çok zorlandığınız, "keşke olmasa" dediğiniz şey nedir?
Otomatik kitlenen sıvı soğutma isterdim. Kasam küçük bir model olduğundan boru kıvrılmak zorunda kalıyor ve o kilit mekanizması resmen işkence oluyor, döndürüyorum geri dönüyor.
Otomatik kitlenen sıvı soğutma isterdim. Kasam küçük bir model olduğundan boru kıvrılmak zorunda kalıyor ve o kilit mekanizması resmen işkence oluyor, döndürüyorum geri dönüyor.
Yıllar önce ilk sistemimi temizlemeye karar verdiğimde, Allah'ın belası güç kaynağının arka vidalarını çıkarmayı becerememiştim. Hava ızgarasına koca bir delik açıp oradan hava üfledim
Ön Panel Bağlantıları...
Anakart kutusundan Q-Connector gibi yardımcı aparat çıkmadıysa, Power SW, Reset SW ve HDD LED gibi minik pinleri, kasa içindeki dar alanda ve yetersiz ışıkta doğru yerleştirmek ciddi sabır gerektiriyor. Özellikle kule tipi büyük işlemci soğutucusu montajı yapıldıktan sonra bu bağlantılara ulaşmak daha da zorlaşıyor.
Ön panel bağlantıları...
Anakart kutusundan Q-connector gibi yardımcı aparat çıkmadıysa, Power SW, reset SW ve HDD LED gibi minik pinleri, kasa içindeki dar alanda ve yetersiz ışıkta doğru yerleştirmek ciddi sabır gerektiriyor. Özellikle kule tipi büyük işlemci soğutucusu montajı yapıldıktan sonra bu bağlantılara ulaşmak daha da zorlaşıyor.