Bütçe
80.000-100.000 TL

Ethem Efe 51

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Aklımda 2027’nin başı veya ortalarına doğru yeni bir sistem almak var. Bu konuyu, tamamen kafamda bir fikir oluşması, ne tür parçalar seçebileceğimi ve nasıl bir performans beklemem gerektiğini görmek amacıyla açıyorum.

Sistemde RAM’in en az 32 GB olmasını istiyorum ve bu vesileyle tamamen DDR5 platformuna geçiş yapmayı hedefliyorum. Oynadığım bazı oyunlar yoğun olarak işlemci gücü gerektirdiği için performanslı ve düzgün bir işlemci önceliğimdir.

Hazır veya toplama fark etmeksizin 80.000-100.000 TL bandında neler alınabilir? Parçaların tamamen sıfır olmasını tercih ediyorum; bu kadar bütçe ayırdıktan sonra ikinci ele yönelmek istemiyorum açıkçası.

Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım, dolayısıyla NVIDIA olması ilk etapta daha iyi olur gibi geliyor. Ancak fiyatları maalesef oldukça yüksek. Eğer benzer bir performansı daha makul bir fiyata sunuyorsa, AMD tarafını denemeye de açığım.

Şimdiden yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Mevcut sistemi aşağıya bırakıyorum.

@LH44 @michaelscofield @talongod

Sistemi alacağınız zaman konu açmanız daha iyi olur. Biz şimdi 5070Ti deriz, günlere geldiğimizde 80 bin liraya 5060 sistem normalleşmiş olabilir mesela.
Farkındayım. Şu an aklımda bir fikir oluşturması amacıyla açıyorum. Daha erken de alabilirim. Tam belli değil.

9700X işlemci + Gigabyte B850M-Force anakart + Patriot Venom 6000MHz CL30 16x2 RAM+ RTX 5070 ya da 9070XT olabilir.