Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir yıldır UEFI olarak kullandığım bilgisayarım dün aniden açılışta sürekli BIOS’a girmeye başladı. Her denememde aynı sorun oluştu. İnternetten bulduğum bir çözümde UEFI’den Legacy’e geçmem önerilmişti, bunu deneyince sistem sorunsuz açıldı.

Ancak bugün bilgisayarı açtığımda siyah ekranda kaldı. Güç tuşundan kapatıp açınca düzeldi.

Kaspersky Plus kullanıyorum. Sistem SSD’si (Kioxia Exceria G2) %93 sağlıklı ve 48 derece görünüyor. Oyun ve kişisel SSD’lerim %100 sağlıkta ve 35 derecede. Bunlardan biri M.2 Samsung EVO 980, diğeri SanDisk SATA SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hemen dediklerinizi deniyorum. Teşekkürler.

UEFI sitem Legacy moda alınca boot etmez. Etmemesi lazım. Eğer diğer disklerde bir sistem varsa onlar boot etmiş olabilir.

Sistem boot etmeyince M.2 SSD gözüküyor mu diye bir bakın.
Recep abi yanlış söylemişim. UEFI'den UEFI/Legacy'e almışım. Şimdi tekrardan Only UEFI yaptım. CSM/UEFI'den UEFI'yi seçtim. MSI Fast Boot'u kapattım. Boot Manager olarak Kioxia (sistem kurulu olan) M2 gözüküyor. Sistem açıldı. Teşekkürler.
BIOS’u sıfırla (CMOS reset) → sonra tekrar UEFI modda açmayı dene. BIOS’ta Boot Mode → UEFI Only yap. Boot Priority’de sistem SSD’ni Windows Boot Manager (Kioxia) olarak seç.Eğer görünmüyorsa:
Komut satırından bcdboot C:\Windows /l tr-tr komutuyla boot dosyalarını yeniden yazabilirsin.

BIOS güncel değilse güncelle.

Hemen dediklerinizi deniyorum. Teşekkürler.

UEFI sitem Legacy moda alınca boot etmez. Etmemesi lazım. Eğer diğer disklerde bir sistem varsa onlar boot etmiş olabilir.

Sistem boot etmeyince M.2 SSD gözüküyor mu diye bir bakın.
Recep abi yanlış söylemişim. UEFI'den UEFI/Legacy'e almışım. Şimdi tekrardan Only UEFI yaptım. CSM/UEFI'den UEFI'yi seçtim. MSI Fast Boot'u kapattım. Boot Manager olarak Kioxia (sistem kurulu olan) M2 gözüküyor. Sistem açıldı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm