Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4925

Uzman
USB'ye Rufus ile Android yazdırırken hata verdi ve nedense artık USB'yi görmüyor yardım edin.

Aslında görüyordur. Öncelikle şunu deneyelim. Başlat menüsüne sağ tık yapıp "Disk Yönetimi" butonuna tıkla.

Disk yönetimi ekranı açıldığında hem üstte hem de altta bilgisayara bağlı olan diskler listelenir. Aşağıdaki listede siyah renkli bir disk var mı? "Ayrılmamış alan" şeklinde yazması lazım.

1711880045939.webp

Şöyle bir şey hocam.

Hocam içinde veriler yok. Sakıncam da yok.
Şimdi Disk yönetiminde gösterdiğin şekilde görünen USB belleğini sadece biçimlendirerek görünür hale getirebilirsin. Ancak ben tamamen disk alanını silip yeni birim oluşturarak, yani bir disk'e sıfırdan işletim sistemi kurarken yaptığımız gibi yaparak kullanmanı tavsiye ederim.

Öncelikle şunu yap:

O gördüğün USB belleğe şu an sağ tık yap. "Biçimlendir" butonuna bas. Çıkan ekrandan aygıt varsayılanları butonuna bas ve biçimlendir. Muhtemelen USB görünür hale gelecek.

Ama bence şunu yapalım:

Sağ tık yap. "Birimi sil" butonuna bas. Bunu yapınca artık orası siyah renkli "ayrılmamış alan" olacak.

Sonra o siyah alana sağ tık yapıp "yeni birim ekle" butonua bas ve çıkan ekranda otomatik belirlenmiş boyutları ve dosya sistemlerini değiştirmeden ilerle. En sonunda sana biçimlendirme yapacak. Ve böylece USB'yi temiz olarak kullanmış olacaksın.

Şimdi Disk yönetiminde gösterdiğin şekilde görünen USB belleğini sadece biçimlendirerek görünür hale getirebilirsin. Ancak ben tamamen disk alanını silip yeni birim oluşturarak, yani bir disk'e sıfırdan işletim sistemi kurarken yaptığımız gibi yaparak kullanmanı tavsiye ederim.

Öncelikle şunu yap:

O gördüğün USB belleğe şu an sağ tık yap. "Biçimlendir" butonuna bas. Çıkan ekrandan aygıt varsayılanları butonuna bas ve biçimlendir. Muhtemelen USB görünür hale gelecek.

Ama bence şunu yapalım:

Sağ tık yap. "Birimi sil" butonuna bas. Bunu yapınca artık olarak siyah renkli ayrılmamış alan olacak.

Sonra o siyah alana sağ tık yapıp "yeni birim ekle" butonua bas ve çıkan ekranda otomatik belirlenmiş boyutları ve dosya sistemlerini değiştirmeden ilerle. En sonunda sana biçimlendirme yapacak. Ve böylece USB'yi temiz olarak kullanmış olacaksın.
İstek desteklenmiyor diyor hocam.