Ben bir bireysel yazılımcı olarak henüz staj deneyimim olmadı. Bu durum belki de benimle alakalıdır; bağlantılarım yeterince güçlü değildi ve bir süre mesleği biraz ihmal ettim. Ama son zamanlarda yazılım dünyasında bazı şeylere dikkat etmeye başladım ve birkaç gözlemim var.
Günümüzde çok fazla yeni içerik üretiliyor. Mesela bir oyun yapmaya karar verdiğimde, acaba boşa mı olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok güzel oyunlar var ve neredeyse her gün yenileri çıkıyor. Yine de, oyunumu yaptıktan sonra para kazanıp kazanamayacağımı merak ediyorum. Birçok oyun olsa da, bu oyunların çoğu gerçekten çok kaliteli; bunlar arasında dikkat çekebilmek zor olabilir. Ama belki de insanlar gerçekten kazanmıyorlardır, kim bilir?
Web geliştirme hakkında pek fazla bilgim yok, bu yüzden o konuda fazla yorum yapamam ama, bence benzer bir durum orada da geçerli olabilir. Yeni başlayan biri olarak her şey bir tık daha karmaşık görünebiliyor.
Sonuçta önemli olan başlamak ve sevdiğin işi yapmaya koyulmak. Kimseye kötü bir şey aktarmak istemem, sadece kendi bakış açımı paylaşıyorum. Sonuçta ben de hala çok şey öğreniyorum, stajyerlik bile yapmadım ve sektörü tam olarak bilmediğimi düşünüyorum. Ama bir şekilde kendi yolumu bulmaya çalışıyorum.