Bilgisayar Mühendisliği okunacak bir bölüm mü hâlâ? Merak ettiğimden sordum. YTÜ 7K'den 14K'ye çıkmış. Boğaziçi 3K gerilemiş. Ne olacak bunların hali?

Teknoloji geliştiği için çevirmenlik bitti mi?
Evet. Tercümanlık dışında çoğu yerde iş yok artık. Zamanında her hafta çeviri işi yapardım günümüzde ayda yılda bir buluyorum.

Bilgisayar mühendisliği hemen bitecek bir meslek değil. Yine de yapay zekanın şu an hızla geliştiğini göz önünde bulundurursak bence piyasanın hala ihtiyacı olacak en az 5 yıl daha. Yalnız eskisi gibi kodlama öğren yüksek maaş al kısmı bitti.

Bilgisayar Mühendisliği okunacak bir bölüm mü hâlâ? Merak ettiğimden sordum. YTÜ 7K'den 14K'ye çıkmış. Boğaziçi 3K gerilemiş. Ne olacak bunların hali?
30IQ'lü bir yapay zeka çıktı diye bunlara büstü olacak diye bir kaide yok. Sitelerde daha genel anlamda söylemek gerekirse Sanal alemde çok fazla yazılım gerektiren, eksiklikleri var.

Evet. Tercümanlık dışında çoğu yerde iş yok artık. Zamanında her hafta çeviri işi yapardım günümüzde ayda yılda bir buluyorum.

Bilgisayar mühendisliği hemen bitecek bir meslek değil. Yine de yapay zekanın şu an hızla geliştiğini göz önünde bulundurursak bence piyasanın hala ihtiyacı olacak en az 5 yıl daha. Yalnız eskisi gibi kodlama öğren yüksek maaş al kısmı bitti.
Ekonomik sebepler ile de çevirmenlik bitti.

Trump'ın teknoloji danışmanlarından bir arkadaş bu konu ile ilgili : Artık deneyimli yazılımcıları ve altyapıyı bilenleri işe alıyorlar, hadi yeni mezun oldun otur kod yazmaya/öğrenmeye başla konularının rafa kalktığını itiraf etti.

Mevzuya biraz daha yüksek lisans/doktora araştırmaları gözü ile bakmanız gerekiyor diyor. Kısacası mevzunun özünü öğrenip altyapı oluşturabilmek kıymete bindi.