Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Selamlar,

Üniversite araştırması yaparken Marmara Üniversitesi'nin MTOK sıralamasının 111K olduğunu, her türlü girebileceğimi fark ettim. Boşta kalma ihtimaline karşı sıralamama göre yazmayı düşünüyorum. Normal Bilgisayar Mühendisliği ile bir fark yok sanırım. Sadece birisi Mühendislik, birisi Teknoloji Fakültesi'nde (MTOK olan). Sizce nasıldır?

Mühendislik Fakültesi'nde olan İngilizce, Teknoloji Fakültesi'nde olan Türkçe ders veriyor. Ve Teknoloji Fakültesi'nde daha fazla uygulamalı ders var. İngilizce olan 18.272 ile kapanmış, Türkçe olan ise 38.402 ile kapanmış. M.T.O.K. ve Türkçe ile alan arasında fark yok. Sadece girdiğin kontenjan farklı.

Ayrıca YÖK Atlas'tan şartları okuman da fayda var. Mesela bir şart: "Teknoloji Fakültelerinin / Sanat ve Tasarım Fakültelerinin / Turizm Fakültelerinin mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Tablo 6B.2'de belirtilen alan/dallarından mezun olan/olacak adaylar öncelikli olarak yerleştirilecektir. (M.T.O.K.) kontenjanlarının boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan/olacak adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir."

Buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin: https://blm-teknoloji.marmara.edu.tr/dosya/tf/blm/Duyurular/Tanitim/Sıkça Sorulan Sorular Broşürü Yaslanmış.pdf

Meslek lisesinden mezunsun değil mi? Onlar için açılmış kontenjan diye biliyorum zaten. Öncelikli olarak onları alıyorlar. Onun haricinde müfredatta ufak farklılıklar var diye biliyorum ama daha da araştırılabilir üniversite veri sunuyorsa.
Bu sene Bilişim Teknolojileri alanından mezun olacağım. Gemini'nin söylediğine göre sadece diplomada yazan fakülte değişiyor, yani müfredatta bir değişiklik yok sanirim.
Mühendislik Fakültesi'nde olan İngilizce, Teknoloji Fakültesi'nde olan Türkçe ders veriyor. Ve Teknoloji Fakültesi'nde daha fazla uygulamalı ders var. İngilizce olan 18.272 ile kapanmış, Türkçe olan ise 38.402 ile kapanmış. M.T.O.K. ve Türkçe ile alan arasında fark yok. Sadece girdiğin kontenjan farklı.

Ayrıca YÖK Atlas'tan şartları okuman da fayda var. Mesela bir şart: "Teknoloji Fakültelerinin / Sanat ve Tasarım Fakültelerinin / Turizm Fakültelerinin mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Tablo 6B.2'de belirtilen alan/dallarından mezun olan/olacak adaylar öncelikli olarak yerleştirilecektir. (M.T.O.K.) kontenjanlarının boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan/olacak adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir."

Buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin: https://blm-teknoloji.marmara.edu.tr/dosya/tf/blm/Duyurular/Tanitim/Sıkça Sorulan Sorular Broşürü Yaslanmış.pdf
Türkçe olması benim için daha iyi çünkü İngilizce seviyem yeteri kadar iyi değil ve hazırlık okumak istemiyorum, açıkçası. Uygulamalı ders daha iyi olacaktır benim için muhtemelen.

Türkçe olması benim için daha iyi çünkü İngilizce seviyem yeteri kadar iyi değil ve hazırlık okumak istemiyorum, açıkçası.

Bilgisayar mühendisliği okuyacaksan İngilizce önemli. Türkçe okuman çok sorun olmaz da işe alınırken falan İngilizce seviyen önemli. Kullanılacak olan terimlerin İngilizcesini öğrenmekte fayda var.

Bilgisayar mühendisliği okuyacaksan İngilizce önemli. Türkçe okuman çok sorun olmaz da işe alırken falan İngilizce seviyen önemli. Kullanılacak olan terimlerin İngilizcesini öğrenmekte fayda var.
İngilizce seviyemi YKS sonrası kesinlikle yükselteceğim. Tek istediğim 1 sene fazladan okumamak hocam.