Ahmet12421

Becerikli
Uzun süredir bilgisayarımı açmamıştım baktım ekran kartı yuvasından çıkmış bilgisayar fişteyken ekran kartını yuvasına taktığım gibi sistem ben başlatmadan kendini başlattı bu bir kısa devre mi? Yoksa sistem özelliği mi?

Çarpılmadığınıza şükredin. Normal.

Ama bilgisayar açık değildi ve fişini yeni takmıştım gene de mümkün mü? Daha öncede yaşadım o zamanda bir şey gelmedi demek ki Allah korumuş.

PSU'dan şüphelenme sebebim başka psularda böyle bir sorunla karşılaşmadım bilgisayar açık değilken ekran kartı yuvasına geri takınca blgisayar kendi kendine açılmıyordu.

Ama bilgisayar açık değildi ve fişini yeni takmıştım gene de mümkün mü? Daha öncede yaşadım o zamanda bir şey gelmedi demek ki Allah korumuş.
Ben bir kapalı Asus Tuf Gaming laptopun bataryasını takılı unutup elimden soğutucu kaçırmam sonucunda 4060 ekran kartını besleyen devreyi yakmıştım. Laptopta bu mümkünse kasalarda da neler neler mümkün tahmin edemezsin.

Kötü PSU kötü anakart yüzünden oluyor bu, standy by durumları.

Hocam benim bilgisayarda ekran kartına takılı Pentium 3 fanı mevcut bu fanı normal takıyorum anakartın fan yuvası fanı aşağıya doğru hafif eğince çalıştırıyor.

Fanın bağlantısını ters taktım fan çalıştı ne bir kısa devre oldu ne bir şey ama korktuğum için şimdi fanı çıkardım soğutucu blok üstündeyken kullanıyorum bir sıkıntı çıkarır mı? (sistemde 2 tane fan mevcut)

Kısa devreyi bu fanda yapıyor olabilir.

Arkadaşlar sorunumu PSU değiştirerek çözdüm bir de ek olarak ekran kartıma soğutma bulamadım ama birkaç model düşüğü olan NVIDIA riva TNT2 kartı buldum ondan yazıyorum şu an GeForce2 de fan olmadığı için soğumuyor.

Arkadaşlar sorunumu PSU değiştirerek çözdüm bir de ek olarak ekran kartıma soğutma bulamadım ama birkaç model düşüğü olan NVIDIA riva TNT2 kartı buldum ondan yazıyorum şu an GeForce2 de fan olmadığı için soğumuyor.
Geçmiş olsun, dediğim gibi sıkıntılı PSU'lar bu tarz şeylere sebep olabiliyor.