Detaylar
Kim cevapladı?jager
Becerikli
PC'ye RAM taktım daha sonra açılmadı ve kapandı. Bende RAM'leri çıkartıp yeniden başlatmayı denedim. Bu sefer bilgisayar çalıştı ama ekran yoktu. Bunu nasıl çözebilirim?
RAM bozuk olabilir.
- Makaleler
- 1
Sonradan eklediğiniz modülü takmayın. Sistemde en başta takılı olan ile yeniden başlatmayı deneyin. RAM takılı olmadan ekran gelmez, doğaldır.
En başta takılı olan ramler takılı şu an ama yine görüntü gelmiyor.Sonradan eklediğiniz modülü takmayın. Sistemde en başta takılı olan ile yeniden başlatmayı deneyin. RAM takılı olmadan ekran gelmez, doğaldır.
barisgndz
Başarılı
Merhaba.
Taktığınız RAM anakartınız ile uyumlu olmayabilir.
Takılan RAM bozuk olabilir.
Ya da takılan slotta problem olabilir. Olasılık olarak yukarıdan aşağıya doğru sıralanabilir.
Bize vereceğiniz daha fazla bilgilere göre net cevaplar verebiliriz.
Bunlar anakartınız modeli, mevcutta kullanmış oldugunuz RAM özellikleri, takılan RAM marka ve frekans özellikleri gibi.
Ya da takılan slotta problem olabilir. Olasılık olarak yukarıdan aşağıya doğru sıralanabilir.
Bunlar anakartınız modeli, mevcutta kullanmış oldugunuz RAM özellikleri, takılan RAM marka ve frekans özellikleri gibi.
Merhaba.
Anakartim ASUS P7P55 LX 8 GB RAM kullaniyordum daha sonra 4+2 eklemeye çalıştıgimda bu sorun yaşandı sadece eski RAM kalacak şekilde eski haline getirdim yine görüntü gelmedi.
Hocam zaten şu an 4+4 Ram takılı önceden sorunsuz kullandıklarım yani.RAM olmadan görüntü alamazsın zaten. İki tane varsa tek tek dene.
babaci
Üstün
Önce birini tak görüntü almaya çalış. Sonra taktığını çıkar diğerini tak aynı şekilde. Belki anakartın slotu ya da RAM’lerin birinde sorun olabilir. İhtimalleri dene yani kısaca.Hocam zaten şu an 4+4 Ram takılı önceden sorunsuz kullandıklarım yani.
barisgndz
Başarılı
Anakartim ASUS P7P55 LX 8 GB RAM kullaniyordum daha sonra 4+2 eklemeye çalıştıgimda bu sorun yaşandı sadece eski RAM kalacak şekilde eski haline getirdim yine görüntü gelmedi.
Mevcut RAM’inizin markası, frekans değeri ve takmış olduğunuz RAM’in özellikleri hakkında bir fikriniz yok gibi görünüyor. Bu durumda, böyle bir sorun yaşamanız oldukça doğal.
Eğer tüm ayarları eski haline getirmenize rağmen ekrana görüntü gelmiyorsa, anakart üzerinde bulunan BIOS pilini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, sorununuzu çözebilir.