Detaylar
Kim cevapladı?Ali Rıza Tekin
Uzman
Olmaz.
- Makaleler
- 5
Sorun olmaz ancak güncellemeler için vs. daha fazla yer bırakmanız daha iyi olur.
cemkaraca
Üstün
Güncelleme yapmıyorum hocam. Windows Update'den bahsediyorsanız.Sorun olmaz ancak güncellemeler için vs. daha fazla yer bırakmanız daha iyi olur.
Art The Clown
Üstün
SSD'lerde genelde sorun olmuyor ama doluluk yine de yavaşlama yapar ayrıca Windows update tarzı şeyler yer kalmamış onu nasıl yapacaksınız? Bazıları zorunlu oluyor çünkü.
Windows, oyun vb. geçici dosya indir ve sil yaparken yavaşlamalar olur. SSD bunu hızlarıyla telafi etse de etkisini hissedersiniz. Mümkünse diskin kırmızı renkte bırakmayacak şekilde boş bırakın.
Mesela Wise Disk Cleaner ile genel bir temizlik yapabilirsiniz.
www.wisecleaner.com
Çerezlerin işaretini kaldırın ve kullandığınız tarayıcıyı açık bırakın. Size tarayıcıyı kapatmak için uyarı soracak. Hem tarama hem temizlik için gelen uyarıları iptal edin. Yani tarayıcıyı kapatmayın.
Sistem zayıflatma kısmında genelde Windows update artıkları vb. olur. Zaten bunlar işaretli gelir. Bunları kaldırabilirsiniz. Ortalama 500 MB ve 3 GB arası değişir.
Bunun dışındaki gelişmiş temizleme ve disk birleştirme ayarlarını kullanmayın!
SSD kullandığınızdan sistem geri yükleme kapatılabilir.
Bağlantıdaki uygulama ile SSD ayarlarını yapabilirsiniz.
Benim ayarlarım görseldeki gibi.
Wise Disk Cleaner - Free Disk Cleanup and Defrag Tool
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.
Çerezlerin işaretini kaldırın ve kullandığınız tarayıcıyı açık bırakın. Size tarayıcıyı kapatmak için uyarı soracak. Hem tarama hem temizlik için gelen uyarıları iptal edin. Yani tarayıcıyı kapatmayın.
Sistem zayıflatma kısmında genelde Windows update artıkları vb. olur. Zaten bunlar işaretli gelir. Bunları kaldırabilirsiniz. Ortalama 500 MB ve 3 GB arası değişir.
Genelde 20GB altında yavaşlamaya başlar ama sistemin çalışması için yeterli bir miktar, ciddi bir sıkıntı yaratmaz.Bir oyun indirdim 50 GB. Bende zaten 60 GB falan vardı. Bana 8 GB kaldı. Bi sorun olur mu?
cemkaraca
Üstün
Zorunlu değil ki hiçbir zaman?. Ben kapattım bir uygulama ile bildirim bile gelmiyor bana.SSD'lerde genelde sorun olmuyor ama doluluk yine de yavaşlama yapar ayrıca Windows update tarzı şeyler yer kalmamış onu nasıl yapacaksınız? Bazıları zorunlu oluyor çünkü.
Çok teşekkür ederim 256GB SSD ile yer sıkıntısı çekiyordum. Wise Disk Cleaner işe yarar mı? 15 GB kalsa bile yeter bana.Windows, oyun vb. geçici dosya indir ve sil yaparken yavaşlamalar olur. SSD bunu hızlarıyla telafi etse de etkisini hissedersiniz. Mümkünse diskin kırmızı renkte bırakmayacak şekilde boş bırakın.
Wise Disk Cleaner - Free Disk Cleanup and Defrag Tool
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.www.wisecleaner.com
Eki Görüntüle 139598
Eki Görüntüle 139599
Eki Görüntüle 139600
Eki Görüntüle 139596
Eki Görüntüle 139597
Eki Görüntüle 139601
Bu arada SSDBooster ne işe yarıyor anlamadım ne yazık ki.
Hiç temizlik yapmadıysan ortalama 10 GB civarı bir temizlik yapar. Ama yeniden oluşturulan önbellekler ile bu değer 7 GB civarı olacaktır. Wise Disk Cleaner ek olarak tarayıcı önbelleğini de temizleyebilirsiniz.Zorunlu değil ki hiçbir zaman?. Ben kapattım bir uygulama ile bildirim bile gelmiyor bana.
Çok teşekkür ederim 256GB SSD ile yer sıkıntısı çekiyordum. Wise Disk Cleaner işe yarar mı? 15 GB kalsa bile yeter bana.
Bu arada SSDBooster ne işe yarıyor anlamadım ne yazık ki.
SSD Booster gereksiz veri yazma vb. ayarları kapattığından SSD sağlığına fayda sağladığı gibi, gereksiz yer kaplayan ve SSD hızından dolayı gerek duymadığın dosyalardan da kurtulmanı sağlıyor.
cemkaraca
Üstün
3 GB temizlik yaptıHiç temizlik yapmadıysan ortalama 10 GB civarı bir temizlik yapar. Ama yeniden oluşturulan önbellekler ile bu değer 7 GB civarı olacaktır. Wise Disk Cleaner ek olarak tarayıcı önbelleğini de temizleyebilirsiniz.
SSD Booster gereksiz veri yazma vb. ayarları kapattığından SSD sağlığına fayda sağladığı gibi, gereksiz yer kaplayan ve SSD hızından dolayı gerek duymadığın dosyalardan da kurtulmanı sağlıyor.