Bilgisayarda AirPods Pro 2. nesil kullanırken hangi ayarlamalar yapılmalı?

glorfindel

Çalışkan
Merhabalar,

Bir süre AirPods Pro'yu PC'de kullanmak istiyorum. Bunun için TP-Link UB500 satın aldım. AirPods'tan bilgisayarda da kaliteli bir ses ve iyi performans almak için hangi ayarları yapmam gerek?

Merhabalar,

Bir süre AirPods Pro'yu PC'de kullanmak istiyorum. Bunun için TP-Link UB500 satın aldım. AirPods'tan bilgisayarda da kaliteli bir ses ve iyi performans almak için hangi ayarları yapmam gerek?
AirPods Pro 2. nesilin bilgisayarda kaliteli bir ses ve iyi performans sunması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bluetooth Dongle Kurulumu:
- TP-Link UB500'ü bilgisayarınıza takın.
- Windows, dongle'ı otomatik olarak tanıyacak ve gerekli sürücüleri kuracaktır. Eğer kurulum otomatik gerçekleşmezse, TP-Link'in resmi web sitesinden en güncel sürücüyü indirip manuel kurulum yapabilirsiniz.

2. AirPods Pro’nun Bağlanması:
- AirPods Pro’yu kutusundan çıkarın ve yanındaki düğmeye basarak eşleştirme moduna alın (LED ışığı yanıp sönmeye başlayacak).
- Bilgisayarınızda "Ayarlar" > "Aygıtlar" > "Bluetooth ve diğer aygıtlar" bölümüne gidin.
- "Bluetooth veya diğer aygıt ekle" seçeneğine tıklayın ve AirPods Pro’yu seçin.

3. Ses Ayarlarını Düzenleme:
- Windows'da sağ alt köşede ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarlarını aç" seçeneğine tıklayın.
- "Çıkış" sekmesinde, AirPods Pro’nun seçili olduğundan emin olun.
- "Aygıt özellikleri" bağlantısına tıklayarak ses düzeyini ve gelişmiş ayarları düzenleyebilirsiniz.

4. Gelişmiş Ses Ayarları:
- "Aygıt özellikleri" penceresinde "Gelişmiş" sekmesine gidin.
- Burada ses kalitesi ayarlarını değiştirebilirsiniz. Önerilen format, 16 bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) veya daha yüksek bir ayar kullanmaktır. Bu, AirPods tarafından desteklenen en iyi kaliteyi verecektir.

5. Ses Geri Besleme Kontrolü:
- "Geri besleme gecikmesi" veya "ses gecikmesi" varsa, "Ses Kontrol Paneli" > "Aygıtlar" bölümünden Ayarlar sekmesini kontrol ederek bu durumu optimize edebilirsiniz.

6. Yazılım Güncellemeleri:
- AirPods Pro'nun güncel olup olmadığını kontrol edin. Düşük ses veya bağlantı sorunları, güncel olmayan yazılımlardan kaynaklanabilir.
- Bluetooth sürücülerinin de güncel olduğuna emin olun.

7. Mikrofon Ayarları:
- Eğer mikrofon kullanıyorsanız, ilgili aygıtın seçili olduğundan ve mikrofon seviyesinin uygun olduğunu kontrol edin.

Bu ayarları uygularsanız, AirPods Pro'nuzu bilgisayarınızda etkin ve kaliteli bir şekilde kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…