Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba!

Telefonumda özellikle de dış ortamda kullanışlı olmak üzere ekran parlaklığını %100'ün üstüne çıkaran bir mod var. Daha doğrusu kontrast vs ayarlarını değiştirip yapay olarak daha fazla parlak görünmesini sağlıyor. Örneğin renk canlılığı vs azalıyor ama görmesi daha rahat oluyor.

Bununla benzer mantıkta çalışan bir bilgisayar uygulaması var mı? Laptopum 250 nits ve gerçekten gündüz ekrana bakarken yoruluyorum. Koyu modda kullanıyorum ama sırf bu yüzden açık tema kullanmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eger harici ekran karti bulunmayan bir laptop kullaniyorsan Intel Kontrol Paneli uzerinden parlaklik ve kontrast ayarlamasi yapabilirsin. Harici ekran kartin varsa da AMD Adrenaline veya NVIDIA Denetim Masasi uzerinden yapabilirsin.

Not: MUX switch bulunmayan bir laptop kullaniyorsan hem iGPU hem dGPU icin ayarlama yapman gerekir.
Eger harici ekran karti bulunmayan bir laptop kullaniyorsan Intel Kontrol Paneli uzerinden parlaklik ve kontrast ayarlamasi yapabilirsin. Harici ekran kartin varsa da AMD Adrenaline veya NVIDIA Denetim Masasi uzerinden yapabilirsin.

Not: MUX switch bulunmayan bir laptop kullaniyorsan hem iGPU hem dGPU icin ayarlama yapman gerekir.

Çözüm
Eger harici ekran karti bulunmayan bir laptop kullaniyorsan Intel Kontrol Paneli uzerinden parlaklik ve kontrast ayarlamasi yapabilirsin. Harici ekran kartin varsa da AMD Adrenalin'e veya NVIDIA Denetim Masası uzerinden yapabilirsin.

Not: MUX Switch bulunmayan bir laptop kullaniyorsan hem iGPU hem dGPU icin ayarlama yapman gerekir.

Windows 10 kullanıyorum. Laptopumda MX 450 ekran kartı var (Office bilgisayarı). NVIDIA Denetim Masası üzerinden parlaklık vs. ayarlarını bulamadım ama Intel grafikleri kontrol merkezinden söylediğiniz ayarlar kısmını buldum ve tam olarak istediğim sonuca ulaştım. Uzun zamandır bu sorundan dolayı sıkıntı çekiyordum. Şimdi çok daha rahatım. Yanıtınız için teşekkürler.

@senmuhtesemsin is gucu DGPU'ya yani MX450'ye gectiginde NVIDIA Denetim Masası uzerinden de parlaklik vb. ayarlari gorebilirsin. Su an gorememe sebebin MX450'nin kullanilmiyor olmasindan oturudur.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

@BerkayZ87 Son olarak konudan bağımsız bir şey daha sormak istiyorum vaktinizi almayacaksam.
Ben sizin cevabınızı çözüldü olarak işaretlemek istedim ama o kısmı bulamamıştım.
Şimdi ise zaten cevabınızın çözüldü olarak işaretlenmiş olduğunu görüyorum.
Techolay'da çözüm cevapları otomatik olarak mı işaretleniyor?

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

@BerkayZ87 Son olarak konudan bağımsız bir şey daha sormak istiyorum vaktinizi almayacaksam.
Ben sizin cevabınızı çözüldü olarak işaretlemek istedim ama o kısmı bulamamıştım.
Şimdi ise zaten cevabınızın çözüldü olarak işaretlenmiş olduğunu görüyorum.
Techolay'da çözüm cevapları otomatik olarak mı işaretleniyor?
Moderasyon Ekibi isaretleyebiliyor.