Bilgisayarda Wake on LAN calışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12130
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 203
  • Etiketler Etiketler
    wake on lan

12130

Uzman
Merhaba. Bilgisayarımda wake on lan özeliği ile telefonla bilgisayarımı acmayı düşünüyorum. Bilgisayarda BIOS ve Aygıt Yöneticisi'nden wake on lan özeliğini acmama rağmen telefondan bilgisayarı görmüyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefondan bilgisayarı görmüyorum.
Telefondan bilgisayarı nasıl görmeyi amaçladığınızı açıklar mısınız? Bilgisayarınızda kablosuz ağ var mı? Ve kablosuz ağda Wake on LAN özelliği var mı ki açıkçası bu beni biraz soru işaretlerine yöneltiyor çünkü Wake on LAN özelliği adı üstünde LAN, yani ağ üzerinden çalışan bir özellik ve bunu ancak modemden ya da ethernet portuna bir cihaz falan takarak tetikleyebilisiniz.

Telefonla WOL destekli bilgisayarı sadece Anydesk yazılımı ile uyandırabiliyorum. Anydesk bunu nasıl yapıyor bilmiyorum. Muhtemelen üçüncü parti bir program deniyor. Yada ne denediğini gerçekten kendi de bilmiyor.

Daha fazla bilgi vermeniz gerekiyor. Tam olarak nerede bilgisayarı görmek istiyorsunuz da göremiyorsunuz mesela?

Diğer sitelerde AnyDesk ya da diğer Wake on LAN ile uyumlu olan uygulamalarıyla telefon ve bilgisayar aynı ağda iken telefondan bilgisayar acılabiliyor diye görmüştüm.

Bilgisayarda, Gigabyte B450M S2H V1 anakart kullanıyorum. Bilgisayarın ayarlarında Wake on LAN aktif olarak gözüküyor. Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit ayarlarında Aygıt Yöneticisi'nden, Ağ Bağdaştırıcıları'ndan Realtek PCI-e GBE Family Controller kısmından güc yönetiminden 3 tiki acmıştım, tekrardan bilgisayarı kapatarak BIOS kısmından Wake on LAN özeliğini aktif olduğunu kontrol ettim. Tekrardan telefondan Wake on LAN Wolow uygulamasını indirdikten sonra bilgisayarı ekledim ve ekledikten sonra acılmiyor, diğer uygulamalarda da aynı durum var.

Diğer sitelerde AnyDesk'ya da diğer wake on lan ile uyumlu olan uygulamalarıyla telefon ve bilgisayar aynı ağda iken telefondan bilgisayar acılabiliyor diye görmüştüm.
Anydesk konusunda; Normal internet varken çalıştığını fark ettim. Bunu telefondan istek alındığını gören bizzat Anydesk sunucusu yapıyor duye tahmin ediyorum. Ben dışarıda mobil verideyken bile evdeki cihazımı uyandırabiliyorum.

Ama onun dışında son sürüm BIOS ve son sürüm Ethernet sürücülerine sahip olduğunda da emin olmalısın.

Baktığım kadarıyla Wi-Fi'ye bağlı iken MAC adreslerine istek göndererek cihaz uyandıran 3. parti Android yazılımlar var.

Son düzenleme:

Gigabyte B450M S2H V1 anakartta en son BIOS sürümü ve Ethernet sürücüsü yüklü. Android X86 kullanmadığım icin iOS 18.3.1'deki AP Store'daki Wake on LAN uygulamalarını denedim, otomatik taramada ve manuel eklemede ikisi calışmiyor.

Telefondan önce farklı bir bilgisayarda deneme şansınız yok mu? Anydesk uyandırabildi mi? Modemin güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edebilir misiniz?

Telefondan önce farklı bir bilgisayarda deneme şansınız yok mu? AnyDesk uyandırabildi mi? Modemin güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edebilir misiniz?

Farklı bir bilgisayarda deneyemem maalesef AnyDesk progamının Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit versiyonunda ayarlar kısmında wake on lan özeliği acık olarak gözüküyor ama telefonda wake on lan ile alakalı bir ayar bulamadım modem ayarlarını nasıl kontrol edicem bilmiyorum araştırdığımdada anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…