Çözüldü Bilgisayardaki cızırtı sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m4tehan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 928
  • Etiketler Etiketler
    cızırtı
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m4tehan

Yetkin
Cızırtı sesi "cız cızzz" diye geliyor, kafasına göre oluyor. Çok sinir bozucu bir şey. Sesi az gibi ama odaklanınca beynimi tırmalıyor. Bir keresinde Battlefield 5 girmiştim aşırı derecede bir ses geldi, işlemciden mi anakarttan mı anlayamıyorum.

Anakart servise gitti sorun yok denilerek geldi ve texture shimmering sorunu da var. Sistem sıfır ama bu sorunlar çok fazla, iade etsem edemiyorum 14 gün geçti sizce anakartı değişirsem düzelir mi?
Örnek video:

YouTube kanalıma bir göz atın sıfır bilgisayar için çok fazla sorunları var. Ne yapabilirim?

@Recep Baltaş hocam sizi bu konu da çok rahatsız ettim ama bu cızırtı sesi nedir ya siz bilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Elim.

İşlemci değişti. Anakartı da gönderdim servise ama sorun yok dediler ekran kartına da sorun yok dediler. Sence nereden geliyor bu ses ona göre değiştireyim parçasını.
Tek şey kalıyor, güç kaynağı. Değiştirip masraf yapmanıza gerek yok aslında, zararsız ufak bir ses kulaklık takınca da duymazsınız.
Ama ses oradan gelmiyor ki yani duyduğuma göre, anakart kısmından geliyor gibi. PSU değişir isem texture shimmering düzelme şansı var mı?
Güç kaynağı altta olduğu için anakartın oradan geliyormuş gibi duymanız normal. Ben de aynı sorunu yaşadım.

Güç kaynağı altta olduğu için anakartın oradan geliyormuş gibi duymanız normal. Ben de aynı sorunu yaşadım.

Hocam teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.

Pandemiden sonra üretilen her cihazın onda altısında bu ses var sanırım. Telefon laptop masaüstü fark etmiyor illa denk geliyorsun.

Eski laptopumda hiç sorun yoktu ama masaüstüne geçince dertler başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kablosu girişine kulağınızı koyup bakın, öyle güç kaynağından olup olmadığı daha net anlaşılıyor.

Hocam hangisi olduğunu bilmiyorum ki o cızırtının çözümü var ise hiç sıkıntı yok benim için ama texture shimmering taktım kafama şimdi.

Bende de böyle bir sorun vardı. Bende bilgisayarı temizleyince geçti. (Kasa fanı ve öndeki fanları çıkartıp tamamen temizledim.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…