Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m4tehan

Yetkin
Cızırtı sesi "cız cızzz" diye geliyor, kafasına göre oluyor. Çok sinir bozucu bir şey. Sesi az gibi ama odaklanınca beynimi tırmalıyor. Bir keresinde Battlefield 5 girmiştim aşırı derecede bir ses geldi, işlemciden mi anakarttan mı anlayamıyorum.

Anakart servise gitti sorun yok denilerek geldi ve texture shimmering sorunu da var. Sistem sıfır ama bu sorunlar çok fazla, iade etsem edemiyorum 14 gün geçti sizce anakartı değişirsem düzelir mi?
Örnek video:

YouTube kanalıma bir göz atın sıfır bilgisayar için çok fazla sorunları var. Ne yapabilirim?

@Recep Baltaş hocam sizi bu konu da çok rahatsız ettim ama bu cızırtı sesi nedir ya siz bilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil Whine oluyor. Ses çıkarması dışında herhangi bir zararı yok, boşa anakart değiştirmeyin. Coil Whine güç kaynağında veya ekran kartında oluyor.

Bu ses genelde bilgisayar yüke girdiğinde çıkıyor. Tek çözümü parçaları değiştirmek fakat zararsız bir ses için değiştirmek saçma olur.

Son düzenleme:
Ya oluyor da neden kaynaklı? Ekran kartı değil ses oradan gelmiyor çünkü. Anakart mı acaba çok sıkıldım bu durumdan. Keşke sadece bu sorun olsa eywvallah çekerim.
İlk sistemi aldığımda ben de yaşadım bu durumu, sesin nereden geldiği tam anlaşılmıyor evet. İşlemci soğutucusundan gibi geliyor olabilir çünkü altında ekran kartı ve güç kaynağı var. Coil Whine benim güç kaynağımda, fakat işlemci soğutucusundan geliyor gibi duyuluyor.

Coil Whine gibi duruyor. Parca değişimi hariç direkt bir cozumu yok ayrıca bi zararı da yok sinir bozucu ses hariç. Sık sık görülen bir durum ayrıca da. Yük altında gerçekleşir genelde.

İlk sistemi aldığımda ben de yaşadım bu durumu, sesin nereden geldiği tam anlaşılmıyor evet. İşlemci soğutucusundan gibi geliyor olabilir çünkü altında ekran kartı ve güç kaynağı var.

İşlemci olamaz bence çünkü değişti. Güç kaynağı hangisi oluyor anakart mı?

Coil whine gibi duruyor. Parca değişimi hariç direkt bir çözümü yok ayrıca bir zararı da yok sinir bozucu ses hariç. Sık sık görülen bir durum ayrıca da. Yük altında gerçekleşir genelde.

İşlemci değişti. Anakartı da gönderdim servise ama sorun yok dediler ekran kartına da sorun yok dediler. Sence nereden geliyor bu ses ona göre değiştireyim parçasını.

Elim.

İşlemci değişti. Anakartı da gönderdim servise ama sorun yok dediler ekran kartına da sorun yok dediler. Sence nereden geliyor bu ses ona göre değiştireyim parçasını.
Tek şey kalıyor, güç kaynağı. Değiştirip masraf yapmanıza gerek yok aslında, zararsız ufak bir ses kulaklık takınca da duymazsınız.

Çözüm
Video üzerinden direkt anlaşılmıyor sesin kaynağı ama garanti veya servis Coil Whine sebebinden parça değiştirmiyor genelde. Sorun olarak görmüyorlar.

Yani değiştirmek size pahalıya patlayabilir ki yine ses olmayacağı da kesin değil.