Merhaba,

Bilgisayarın içindeki programlar verilerimizi topluyor mu? Bazı güvenilir dediğimiz crackli program indirdiğimiz sitelerin bunu beleşe yapacağını sanmıyorum. Ancak indirdikten sonraki program verilerimizi çalıyor mu? Veya oyun yüklüyoruz; online olmuyor. Buradan veri çekme şansı var mı?

Herkesin kötülediği ama en sık kullandığı Google hizmetleri de topluyor, bunu biliyorum. Drive içindeki bilgilere insan erişemiyor ama yapay zeka bakabiliyor. Bunu sadece Google yapmıyor. Meta, Apple, Microsoft gibi şirketler de dahil.

Bulut depolama olarak: Hacker bizim bilgilerimizi işine yaramayan şeyleri ne yapsın? Üst düzey kişilere saldırı olmaz mı? Onu düşünüyorum ben. Hadi fotoğraflarıma baktı ne olacak yani? Banka uygulamalarını Android işletim sistemiyle yapıyoruz. Patlak verseydi buradan verirdi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bizim bilgilerimizi ne yapacak ki?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
En kötü olasılık resimlerini ve dosyalarını şifreleyip senin ulaşmanı engeller, para talep eder ama dediğiniz gibi ağdan verileri aktararak pek bir şey yapmazlar. Kart bilgileri, şifrelerin ve e-postaların falan aktarılması harici bir şey bence de pek söz konusu değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bilgisayarın içindeki programlar verilerimizi topluyor mu? Bazı güvenilir dediğimiz crackli program indirdiğimiz sitelerin bunu beleşe yapacağını sanmıyorum. Ancak indirdikten sonraki program verilerimizi çalıyor mu? Veya oyun yüklüyoruz; online olmuyor. Buradan veri çekme şansı var mı?

Herkesin kötülediği ama en sık kullandığı Google hizmetleri de topluyor, bunu biliyorum. Drive içindeki bilgilere insan erişemiyor ama yapay zeka bakabiliyor. Bunu sadece Google yapmıyor. Meta, Apple, Microsoft gibi şirketler de dahil.

Bulut depolama olarak: Hacker bizim bilgilerimizi işine yaramayan şeyleri ne yapsın? Üst düzey kişilere saldırı olmaz mı? Onu düşünüyorum ben. Hadi fotoğraflarıma baktı ne olacak yani? Banka uygulamalarını Android işletim sistemiyle yapıyoruz. Patlak verseydi buradan verirdi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bizim bilgilerimizi ne yapacak ki?

İyi Sosyaller.
Bazı resmi uygulamalar bile topluyor verilerinizi fark etmeden, hatta nerdeyse hepsi topluyor fakat veri toplamakla, çalmak farkli şeyler. Genelde uygulamalar verilerinizi toplayıp reklam sirketlerine satiyorlar. Fakat veri çalanlar (çoğunlukla Trojanlar) bunu sizden habersiz yapiyorlar ayrica cogunlukla amaclari da farkli oluyor. Bulut depolama olarak kismina gelirsek normal bir kullanici icin genelde fidye istiyorlar, işte verileriniz elimizde şu şu parayi verin vb. Veya oradaki goruntuleri, kayitlari kullanarak baska bir olay uzerinden sizden baska bir sey istiyor falan, veya sizden habersiz verilerinizi paylaşıyor/satıyor. Ancak sundan emin olun bir işletim sisteminde ciddi bir açık ciksa ve fark edilse emin olun iyi seyler olmaz, oyle ben normal kullaniciyim ne olacak napacaklar benim verilerimle deyip geçmeyin, önleminizi alın.

Bence crack sitelerinin hic biri guvenli degil ki zaten çoğu crackleri farkli kaynaklardan alip paylasiyorlar, çoğu cracki kimin yaptığı bile belli değil. Crack kullanmayın, kullandırmayın bosuna is alirsiniz basiniza resmi olmayan bir sey ne kadar guvenli olabilir Allah için?