Bilgisayardaki USB 2.0 portundan kaç W ve A elektrik çekilebilir?

Koneko Toujou

Üstün
Makaleler
3
Yer
Cehennemin dibi
Kendim USB üzerinden çalışan bir fan yapacağım, elimde USB kablo var bu kabloya ne tarz bir ürün bağlarsam bir DC motoru güçlü bir şekilde döndürmeye yetecek voltaj ve amperi elde edebilirim? Direkt olarak ürünün kodunu ya da linkini paylaşırsanız sevinirim. Bilgisayar kasası ön panelindeki USB 2.0 portundaki elektrik kaç volt ve Ampere çıkarılabilir?

Kendim USB üzerinden çalışan bir fan yapacağım, elimde USB kablo var bu kabloya ne tarz bir ürün bağlarsam bir DC motoru güçlü bir şekilde döndürmeye yetecek voltaj ve amperi elde edebilirim? Direkt olarak ürünün kodunu ya da linkini paylaşırsanız sevinirim. Bilgisayar kasası ön panelindeki USB 2.0 portundaki elektrik kaç volt ve Ampere çıkarılabilir?
USB 5V ile çalışıyor onda değişiklik olmaz fakat akım konusunda modele göre fark olabilir belki. Genelde düşük 0,5A-1A gibi oluyordu telefon sarj ederken pek işe yaramıyor da.

Edit: Bu arada dikkatimi çekti mesaj sayısının neredeyse 2 katı beğeniniz görünüyor. Ve soru sorduğunuz bir başlıkta daha hiç yanıt mesajı gelmeden 3 beğeni gelmiş. Forumda özellikle mesajlarınızı takip eden bir beğeni grubu mu var hocam? :)

Voltaj yükseltmek istiyorsanız, şöyle bir regülatöre ihtiyacınız var. Ama amper yükseldikçe regülatörün ısısı da artıyor, verimi düşüyor. Bağlantısını yapmasıyla beraber biraz uğraş gerektiren bir konu.

USB portundan motor beslemeniz porta zarar verebilir, bir DC motor sürücü ve harici bir kaynak kullanmanız daha sağlıklı olur.

Geri
Yukarı Alt