cr0xip

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Dün topraklı prizden uzatmalı şekilde 6'lı topraklı prizi, klima hattı çeker gibi elektrikçiye uzatma kablosuyla çektirdim ve bir tane akım korumalı prizi buna takıp, prize de sadece kasayı taktım. Oyunlarda denedim ve herhangi bir güç kaybı, güç kesilmesi yaşamadım. Ama içime sinmedi tam sizce bu işlem sağlıklı olmuş mudur? Aşağıda prizin linkini bırakıyorum acaba sıkıntı çıkarır mı?

@Ayhan Dönmez @LH44

IMG-20260105-WA0003.webp

Son düzenleme:
Hocam akim korumaliya kadar her şey OK ama akim korumali ihtiyac oldugunda pek de orali olmayacak gibi duruyor. Cin mali fason uretim cihaz

Hocam akim korumaliya kadar her şey ok ama akim korumali ihtiyac oldugunda pek de orali olmayacak gibi duruyor. Cin Mali fason uretim cihaz.

Elektrikçi normalde 750 TL dedi vallahi önerdi bilemedim uyguna verdi az, zaten her şey Çin'de üretiliyor artık iPhone bile. Hiçbir şey takmadan kullansam akım koruması olmayacak dostum bilemedim, priz sadece topraklı viko bu arada. 250v 2500W'a kadar dayanıklıymış akım korumalı prizde. Daha kullanım da bir sıkıntı çıkarmadı zaten bizim nadir elektrik gider gelir ayda yılda bir önlem amaçlı taktım.

Elektrikçi normalde 750 TL dedi vallahi önerdi bilemedim uyguna verdi az, zaten her şey Çin'de üretiliyor artık iPhone bile. Hiçbir şey takmadan kullansam akım koruması olmayacak dostum bilemedim, priz sadece topraklı viko bu arada. 250v 2500W'a kadar dayanıklıymış akım korumalı prizde. Daha kullanım da bir sıkıntı çıkarmadı zaten bizim nadir elektrik gider gelir ayda yılda bir önlem amaçlı taktım.
Hocam iPhone ilk gununden beri Cin'de uretiliyor. Birini Foxconn, digerini adini dahi bilmedigimiz bir fabrika uretiyor. Bu bir kiyaslama olmamali. 250v 2500W'a neredeyse tum Avrupa standartlarina uygun sertifikalari olan toprakli prizler dayanikli zaten. sonucta 16A x 230V = 3680W yapiyor. Onemli olan akim korumali prizlerde Joule degeri, kacak akim korumasi ve benzeri ek korumalardir.

Ki ayrica, guc kaynaginiz kaliteliyse zaten cok utopik durumlar harici olan guc kaynaginiza olur sadece. Illa akim korumali priz alacaksaniz takili ekipman garantili olanlardan almanizi tavsiye ediyorum. Ben XPG Core Reactor I kullaniyorum, zaten kaliteli bir akim korumali priz fiyatina aldigim icin gerek duymuyorum. Olur da yildirim iner bilgisayarin bagli oldugu circuit'a, PSU degistirip yoluma devam ederim.

Hocam iPhone ilk gununden beri Cin'de uretiliyor. Birini Foxconn, digerini adini dahi bilmedigimiz bir fabrika uretiyor. Bu bir kiyaslama olmamali. 250v 2500W'a neredeyse tum Avrupa standartlarina uygun sertifikalari olan toprakli prizler dayanikli zaten. Sonucta 16a X 230v = 3680W yapiyor. Onemli olan akim korumali prizlerde joule degeri, kacak akim korumasi ve benzeri ek korumalardir.

Ki ayrica, guc kaynaginiz kaliteliyse zaten cok utopik durumlar harici olan guc kaynaginiza olur sadece. Illa akim korumali priz alacaksaniz takili ekipman garantili olanlardan almanizi tavsiye ediyorum. Ben XPG Core Reactor'ı kullanıyorum, zaten kaliteli bir akim korumali priz fiyatina aldigim icin gerek duymuyorum. Olur da yildirim iner bilgisayarin bagli oldugu Circuit'a, PSU degistirip yoluma devam ederim.

Aynen hocam yani onu demek istedim, iPhone da Çin de üretiliyor diye. Kutusuna baktım 2500 joule diyor fena değil. Güç kaynağım 850W 80+ Gold iyi ama ona da bir şey olsun istemem tabii ki.

Dosya Ekleri

• 17676915637077351376590958593362.webp
    17676915637077351376590958593362.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 44
Umarim, ihtiyaciniz oldugunda su koyuvermez hocam. onun disinda tesisat guzel olmus, hayirli olsun. Ben yine de iade icin 14 gun cercevesi icindeyseniz iade edip Brennenstuhl veya APC almanizi tavsiye ederim

Umarim, ihtiyaciniz oldugunda su koyuvermez hocam. Onun disinda tesisat guzel olmus, hayirli olsun. Ben yine de iade icin 14 gun cercevesi icindeyseniz iade edip brennenstuhl veya APC almanizi tavsiye ederim.

Sonra onlara da bakacağım başka yerde kullanırım bunu da ama bu da fena değil gibi, teşekkürler. Bunu elektrikçiden aldım 14 gün süresi falan yok, :D dediğim gibi çok nadir elektrik gidip gelir bizde, bir de yıldırım vs düşme olayı yaşamadık hiç görmedim. Yıldırım düşmesine karşı çatımızda bir direk var koruma amaçlı zaten sanırım toprağa bağlı uçları.

Sonra onlara da bakacağım başka yerde kullanırım bunu da ama bu da fena değil gibi, teşekkürler. Bunu elektrikçiden aldım 14 gün süresi falan yok, :D dediğim gibi çok nadir elektrik gidip gelir bizde, bir de yıldırım vs düşme olayı yaşamadık hiç görmedim.
Risk faktoru cok dusuk o zaman. Gule gule kullanin hocam :)

Son düzenleme:
Üzerinde akım korumanın çalıştığıyla ilgili bir ışık var mı? Ben ucuz diye Nilson 3'lü almıştım 1 sene olmadan akım koruma ledi söndü. Zaten basit bir şey içinde ekstradan bi Varistör koyuyorlar. Açıp değiştirmem lazım da üşeniyorum kabloları yerinden söküp tekrar takmaya. TV için Brennensthul aldım bakalım o ne kadar dayanacak?