neodiim 1

Çalışkan
Dostlar selam
Yaklaşık 5 yıl önce evimizin yakınına yıldırım düşmüştü. O olaydan sonra eski bilgisayarımın PSU'su, anakartı ve işlemcisi yandı. O zamandan beri bu konuda biraz tedirginim.
Bu sene yeni bir bilgisayar aldım. Akım korumalı bir priz kullanırsam buna benzer durumlarda bilgisayarımı korur mu?

Dostlar selam
Yaklaşık 5 yıl önce evimizin yakınına yıldırım düşmüştü. O olaydan sonra eski bilgisayarımın PSU'su, anakartı ve işlemcisi yandı. O zamandan beri bu konuda biraz tedirginim.
Bu sene yeni bir bilgisayar aldım. Akım korumalı bir priz kullanırsam buna benzer durumlarda bilgisayarımı korur mu?

Akım korumalı priz dalgalanmalara karşı korur ama yıldırıma karşı garanti değildir. En güvenlisi sağlam topraklama ve fırtınada fişi çekmek.

En iyisi UPS almak. Akım korumalı falan hikaye.

Evet, kaliteli bir UPS almak daha mantıklı. Ani voltaj dalgalanmalarına karşı ek koruma sağlar, elektrik kesildiğinde de işini kaydedip bilgisayarı güvenle kapatman için süre kazandırır. Marka olarak Schneider electric veya Tunçmatik tercih edilebilir.

Dostlar selam.
Hocam yıldırıma etki vermez maalesef.

Bu prizler gereğinden çok abartılıyor. Düzgün bir UPS alıp geçin.

Ben de Tunçmatik marka akım korumalı priz kullanıyorum. Bir gün hatta ani dalgalanma oldu, priz hemen devreye girdi, laptopum ve diğer cihazlarım zarar görmedi. Yıldırıma karşı kesin çözüm değil ama voltaj dalgalanmalarında gerçekten işe yarıyor.