cemkaraca
Bilgin
Hocam, üçlü priz kısmını anlamadım. Eğer 3x2,5 yazdığım yer için diyorsanız, o üçlü priz demek olmuyor. Karıştı baya.
Hocam, siz bir tane akım korumalı priz alın; 700-800 TL'lik genelde 2,5 metre oluyorlar sanırım. Bir elektrikçiye gidin, ne kadar eksil varsa 3x2,5 kablodan bir uzatma kablosu yaptırın.
Eğer 2,5 metrelik bir akım korumalı priz aldınız diyelim, tahmini 300 TL'ye 2,5 metre uzatma kablosu yaptırabilirsiniz.
Ben hala anlamadım, olay çok karıştı. Ben ilk başta dediğim gibi yapsam mantıklı olmaz mı? Uzatma kabloya uzatma takmak veya bir elektrikçiye gidip kablo uzatmak çok güven vermiyor bana.Ben sırayı kastetti sandım. Siz doğal olarak yaygın akım korumalılar pek kalın kablo kullanmıyor, o yüzden önce kalın kablolu normal uzatma, sonra akım korumalı uzatma diyorsunuz. O ise tersini yapayım, bu sayede duvarda tek priz işgal ederek elde ettiğim tüm prizler akım korumalı olsun diyor.
Tekli akım korumalı için Philips veya Brennenstuhl düşünüyorum. Bu tekli prizi duvara takacağım ona da 5 metre standart bir viko priz takacağım. Bu sistem mantıklı olur mu sizce?