Çözüldü Bilgisayardan yanık kokusu geldikten sonra görüntü gitti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarı kapatırken bir yanık kokusu gelmişti. Geri açınca görüntü gelmemişti. Ben de dokunmamistim. Şimdi baktım ve PSU, RAM ve işlemci değiştirdim, ekran kartı çıkardım, TV kartı, SATA kabloları vs. de çıkardım görüntü gene gelmedi. Ve anakarta baktım ve şu bölge dikkatimi çekti. Burada ne olmuş? Bundan kaynaklı olabilir mi?
Anakart modeli: Gigabyte GA-G33M-S2L
Denediğim RAM'ler: Kingston 2 GB DDR2 2 adet
Denediğim işlemciler: Core 2 Duo E6550, Pentium 4 650, Pentium D.
PSU'lar: PRO2000 250W (olay anında olan), Thermaltake 350W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada sağlam bir kısadevre meydana gelmiş, kart çöp olmuş maalesef.

Hatta ve hatta o bölgede daha önce onarım bile olmuş, kartın orijinal görselleriyle karşılaştırma yaparsanız net olarak görebilirsiniz.
Burada sağlam bir kısadevre meydana gelmiş, kart çöp olmuş maalesef.

Hatta ve hatta o bölgede daha önce onarım bile olmuş, kartın orijinal görselleriyle karşılaştırma yaparsanız net olarak görebilirsiniz.

Çözüm
Yanığın merkez noktası bobin gibi duruyor ama muhtemelen yandaki mosfet kaynaklıdır.
Bu kartın tamiri kendisinden maliyetlidir, yenisini alın bence.

Hatta ve hatta o bölgede daha önce onarım bile Sübvanseolmuş, kartın orijinal görselleriyle karşılaştırma yaparsanız net olarak görebilirsiniz.

Evet o bobin orijinalde yok, SMD'yi değiştirip kartı delerek takmışlar.

Yollar kısa devreden yanmış . Gerçekten bilen bir bilgisayarcı hat çekip tamir yapabilir ama çok fiyat ister. Bu yüzden yenisini almak daha mantıklı

Kart inanılmaz bir kısa devre ile karşı karşıya kalmış ve gitmiş. Kurtarma ihtimaliniz neredeyse yok. Dua edin ki diğer parçalarda bozulmuş olmasın. 2. el kartlara bakın derim.

Kartın gittiğine üzüldüm daha 2 hafta kullanabilmistim.

Parçalara bir şey olmuş mudur?

Bir de benim molex kablomda sarı kablo (12V) ile siyah kablo (GND) bostaydi birbirine temas etmiş olabilir bir şey olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…