Merhaba. ASUS ROG STRIX B850A anakarta geçtim. RAM’lerin profilini EXPO 1 yaptığımda hiç görüntü gelmiyor. Bilgisayarı açtığımda sırayla kırmızı, turuncu, beyaz, sarı ışıkları yanıyor. Sarı ışıktayken yarım saattir bekledim fakat hiç görüntü gelmedi ve bunu kapatıp açtım, yine aynısı oldu. Sonra BIOS’u sıfırladım. Yine o ışıklar aynı sırayla yandı ama bu sefer 1 dakikada falan açıldı. Şimdi ben RAM’leri tam hızında kullanamayacak mıyım? Bir de çok yavaş açılıyor, ışıkların bekleme süresi çok fazla. Önceki anakartımda (MSI B650M PROJECT Zero) 10 saniye sürmeden açılırdı. Anakartta mı bir sorun var, ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Güncel değil sanki.Öncelikle en son güncel bios kullandığınıza emin olun. Sonralıkla biosta memory training (Memory Context Restore) ayarını kapatın.
Dosya Ekleri
Evet eğer doğru baktıysam güncel değil BIOS sürümünüz. ASUS ROG STRIX B850A drivers yazınca BIOS Firmware kısmında en son sürüm 1402 olarak gözüküyor.
BIOS'u güncelledim fakat hala geç açılıyor. O ışıkları 1 dakika bekliyorum. Ama görüntü gelmeme sorunu çözüldü.Evet eğer doğru baktıysam güncel değil BIOS sürümünüz. ASUS ROG STRIX B850A drivers yazınca BIOS Firmware kısmında en son sürüm 1402 olarak gözüküyor.
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Bios'tan memory context restore ayarını kapattınız mı?BIOS'u güncelledim fakat hala geç açılıyor. O ışıkları 1 dakika bekliyorum. Ama görüntü gelmeme sorunu çözüldü.