MEGRX

Başarılı
MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi anakart kullanıyorum. Bilgisayarımı her açtığımda ağ bağlantım var ve internet erişimim olduğu gözüküyor fakat hiçbir şekilde internete erişemiyorum. Her seferinde lan kablosunu çıkartıp yeniden takmam gerekiyor ve internete erişebiliyorum. Bu sorunun kaynağı ve çözümü ne olabilir?

Aygıt yöneticisinden Wifi ve kablolu ağ bağdaştırıcısına ait sürücüleri kaldırın. Sonra donanım değişikliklerini tara diyerek Windows update yüklemesine izin verin ve sistemi yeniden başlatın.

Halen devam ediyorsa bağlantıdaki uygulamayı yönetici olarak çalıştırın ve tüm seçenekleri işaretleyip onarma işlemini gerçekleştirin.

Yonetici haklari ile komut satiri acip
Kod:
ipconfig /flushdns
komutunu calistirip sonucu yazar misiniz.
1751634290483.webp

Ee, sonuç? Internete baglandi mi baglanmadi mi bunu yaptiktan sonra?

Sonuç değişmedi yine lan kablosunu çıkartıp takmam gerekiyor internetin gelmesi için.

Aygıt yöneticisinden Wifi ve kablolu ağ bağdaştırıcısına ait sürücüleri kaldırın. Sonra donanım değişikliklerini tara diyerek Windows update yüklemesine izin verin ve sistemi yeniden başlatın.

Halen devam ediyorsa bağlantıdaki uygulamayı yönetici olarak çalıştırın ve tüm seçenekleri işaretleyip onarma işlemini gerçekleştirin.

Sürücüleri nasıl kaldıracağum setup üzerinden yüklemedim. Bu hatayı ilk formatta da yaşamıştım sonra sürücüleri indirip aygıt yöneticisinden yüklettim ve sorun çözülmedi.

Bunu yaptım fakat ne anlamam gerekiyor bilemedim. Birkaçına çarpı verdi.

1751643598848.webp

Son düzenleme:
Ağ bağdaştırıcısını ve diğer ayarları sıfırlıyor. Yazılımsal sorun varsa çözüyor. Bu işlemden sonra sistemi yeniden başlatın.
Ayrıca BIOS ayarlarını da sıfırlayıp, videodaki gibi yaptıktan sonra tekrar deneyin.

Ayrıca şöyle bir çözüm ile sorundan kurtulanlar olmuş.

Anakartın destek sayfasından indirmiş olduğum son sürüm sürücü içerisindeki uninstaller ile sürücüyü kaldırdım. İnternet bağlantım kesildi ve tekrar kendiliğinden internet olmadığı halde sürücü kurdu bunu nasıl yaptı bilmiyorum. Birkaç kez deneme yaptım şu an bilgisayar açılırken internet de aktif olarak geliyor. Dikkatimi çeken durum bu sorunu yaşarken internet bağlantı simgesi aktif durumda gösteriyordu. Sorunu çözdüm olarak kabul ettiğim durumda ise bilgisayar açılınca lan bağlantı simgesi ilk önce internet bağlantısını kontrol ediyor ardından internetin aktif olduğunu gösteren simgeye geçiyor. Bir süre böyle deneyeceğim sorun tekrar ederse yazacağım devam etmez ise bunu çözüm olarak işaretleyeceğim.

Ekran kartı ve Chipset hariç açıkcası ses ve ağ sürücülerini sorun yaşamadığınız sürece güncellemeye gerek yok. Windows'un kurduğu temel sürücüler de gayet yeterli oluyor.

Ekran kartı ve chipset hariç açıkçası ses ve ağ sürücülerini sorun yaşamadığınız sürece güncellemeye gerek yok. Windows'un kurduğu temel sürücüler de gayet yeterli oluyor.

Bu sorunu Windows'un kurduğu sürücüde birkaç kez nadir de olsa yaşadım ve bu yüzden güncelleme gereği duydum fakat güncelledikten sonra her açılışta olmaya başladı. Fakat bu sürücü kaldırma işlemine ek olarak RAM lerimin RGBlerini kontrol eden yazılımı başlangıç programlarımdan devre dışı bıraktım. Bu program da etkiliyor olabilirdi tam emin değilim. Test edeceğim.