Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarı iki kişi kullanıyoruz a ve b oturumları var, ben a oturumunu açıp işlemlerimi yapıp bilgisayarı kapatıyorum, bir süre sonra b oturumunu açan kişi Görev Yöneticisi > kullanıcılar bölümüne bakınca a oturumunun açık olduğunu görüyor. Bu da fazla RAM, CPU kullanımına ve performans düşmesine sebep oluyor. Bilgisayarı kapattığım gibi oturumun da kapanmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Çözüm
Aynı işlevleri görüyor.

Hızlı başlatma kapalı ise, kapanması gerek sistemin.

Aşağıdaki işlem sorunu çözebilir.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Yukarıdaki yola gidin.
Sağ tarafta yeni dword 32 Bit oluşturun.
Forceshutdownwithopenapp
İsmini yukarıda yazanı yapın ve değer 1 verip. Reset atıp deneyin.
Çözüm olmadı maalesef yine aynı şekilde devam ediyor.

Masaüstüne kısayol oluşturdum yolunu da shutdown /s /f /t 1 yaptım. Masaüstünedeki kısayola tıklayınca kapanıyor komple. İki oturumu da öyle kapatıyorum artık.
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarı iki kişi kullanıyoruz a ve b oturumları var, ben a oturumunu açıp işlemlerimi yapıp bilgisayarı kapatıyorum, bir süre sonra b oturumunu açan kişi Görev Yöneticisi > kullanıcılar bölümüne bakınca a oturumunun açık olduğunu görüyor. Bu da fazla RAM, CPU kullanımına ve performans düşmesine sebep oluyor. Bilgisayarı kapattığım gibi oturumun da kapanmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bilgisayarı Kapat'a tıklayınca, sol taraftaki Shift tuşuna basılı tut.

Bilgisayarı Kapat'a tıklayınca, shşft tuşuna basılı tut.

Ek çözüm olarak, güç ayarlarından hızlı başlatmayı devre dışı bırak.

Bilgisayarı Kapat'a tıklayınca, sol taraftaki Shift tuşuna basılı tut.

Ek çözüm olarak, güç ayarlarından hızlı başlatmayı devre dışı bırak.
Hızlı Başlatma kapalı da bu shift tuşuyla kapatma işlemi dalgınlıkla unutulabilir. Bunun ayar kısmı gibi bir şey yok mu acaba oradan ayarlasam otomatik shift + kapat olarak algılasa kapatma tuşunu.

Hızlı başlatma kapalı da bu Shift tuşuyla kapatma işlemi dalgınlıkla unutulabilir. Bunun ayar kısmı gibi bir şey yok mu acaba oradan ayarlasam otomatik Shift + kapat olarak algılasa kapatma tuşunu.

Aynı işlevleri görüyor.

Yukarıdaki yola gidin.
Forceshutdownwithopenapp

Aynı işlevleri görüyor.

Yukarıdaki yola gidin.
Forceshutdownwithopenapp
Çözüm olmadı maalesef yine aynı şekilde devam ediyor.

Masaüstüne kısayol oluşturdum yolunu da shutdown /s /f /t 1 yaptım. Masaüstünedeki kısayola tıklayınca kapanıyor komple. İki oturumu da öyle kapatıyorum artık.

Son düzenleme:
Çözüm