cagata 31

Yetkin
Şöyle ki bilgisayarı 1 ay boyunca kapatılmadı ve hiç yeniden başlatılmadı. Bu süre zarfında bilgisayar kasmaya başlar mı?

Şöyle ki bilgisayarı 1 ay boyunca kapatılmadı ve hiç yeniden başlatılmadı. Bu süre zarfında bilgisayar kasmaya başlar mı?
Benim bilgisayar 7 aydır falan açıktı herhalde, geçen parça değiştim o yüzden kapattım. Sorun olmuyordu fakat arada yeniden başlatın bence.

Evet, ama yeniden başlattığınız zaman arka plan servisleri, RAM sızıntıları gibi çoğu performans düşüşüne sebep olacak durumları sıfırlayabilirsiniz. Kalıcı bir hasarı olmaz.

Sıcaklıklar iyi değerdeyse hiçbir şey olmaz. Ama voltaja dayalı kararsızlıklar olabilir. Ben regülatör ile kullanıyorum. BIOS güncellemesinden sonra hep ekranda çizgiler kare gibi çıkar çok fark edilmese bile olur. Mutlaka 1 kez fişten çekip bekletirim. Sonra düzelir.

Ben de bilgisayarımı genelde hiç kapatmıyorum, sadece uykuya alıyorum. 4-5 günden sonra RAM ve VRAM şişmeye başlıyor, normalde boşta 5-6 GB kullanılması gereken RAM bile 18-20 GB kullanılmaya başlıyor. 8GB VRAM var ama 5 GB'ı oyun açık değilken kullanılıyordu, yani oyunlara sadece 3GB VRAM kalmıştı.
Bu yüzden 2-3 günde bir yeniden başlatmak iyidir, sistem rahatlar.