Öncelikle herkese merhabalar,

Malum bilgisayari yeni aldım ve bazı şeyleri dikkat ediyorum bilgisayarı Windows üzerinden kapattıktan sonra güç kaynağın arkasındaki düğmeyi kapatmaya gerek var mı yoksa 3 lü prizin kablosunu çekmeye yeterli midir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hiçbirine gerek yok, windows'tan kapat tuşuna basman yeterli. Ekstra tasarruf yapmak istiyorsan veya bilgisayarı kapattığın halde klavyenin ışıkları açıyor kalıyor bu sorundan şikayetçiysen:

Anakart modelin ile birlikte deep sleep mode veya s4 + s5 diye aratırsan BIOS ayarını bulursun. Bu sayede PSU'yu kapatmışsın gibi sistem hiç elektrik çekmez.

Öncelikle herkese merhabalar,

Malum bilgisayari yeni aldım ve bazı şeyleri dikkat ediyorum bilgisayarı Windows üzerinden kapattıktan sonra güç kaynağın arkasındaki düğmeyi kapatmaya gerek var mı yoksa 3 lü prizin kablosunu çekmeye yeterli midir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Yaşadığın yerde çok fazla elektrik kesintisi oluyor veya PSU'n çok kaliteli değilse kapatabilirsin. Bir gün sabah kalktığımda bilgisayarımın çalışmadığını gördüm ve tamire götürdüğüm zaman anakartımın yandığı söylenmişti. O günden beri ben kapatıyorum. Üçlü prizi kapatmanda aynı işlevi görecektir.