İyi geceler, yarın bilgisayarımı satacağım. Bilgisayarda bana ait bir şey kalsın istemiyorum. Buradan bilgisayarı sıfırlasam format yerine geçer mi? Sağlıklı mıdır bunu yapmak? Daha önce hiç yapmadım.

Eki Görüntüle 269937
Hayır, tam olarak format yerine geçmiyor. Üstteki hocalarımın dediği gibi RUFUS ile kökten temiz format atın.

Ne kadar sürer tahmini bilgin var mı, yorumun cesaret verdi deneyeceğim yarın. Sadece Flash Bellek mi lazım?
Genel olarak flash belleğiniz ortalama / ortalama üstüyse 10 dk yazdırması, kullandığınız disk tipine göre değişiklik olmakla beraber genel olarak 15-20 dk arasında kurulum sürer. Ve evet sadece flash bellek yeterlidir. Tavsiyem 16 GB bellek olmasından yanadır. İyi formatlar.

Hayır, tam olarak format yerine geçmiyor. Üstteki hocalarımın dediği gibi RUFUS ile kökten temiz format atın.

Genel olarak flash belleğiniz ortalama / ortalama üstüyse 10 dk yazdırması, kullandığınız disk tipine göre değişiklik olmakla beraber genel olarak 15-20 dk arasında kurulum sürer. Ve evet sadece flash bellek yeterlidir. Tavsiyem 16 GB bellek olmasından yanadır. İyi formatlar.
Yarın gidip alacağım Flash Bellek. Techolay ve Donanımarşivi bu 2 forum bana çok şey öğretti valla. :D Zaman ayırıp yorum atan tüm kardeşcanlara teşekkür ederim. Evde eski püskü vardı bir tane Flash Bellek 8 GB iş görür mü?

Yarın gidip alacağım Flash Bellek. Techolay ve Donanımarşivi bu 2 forum bana çok şey öğretti valla. :D Zaman ayırıp yorum atan tüm kardeşcanlara teşekkür ederim. Evde eski püskü vardı bir tane Flash Bellek 8 GB iş görür mü?
Daha önce Sandisk'in eski 8 GB'lık bir flash belleği ile format atmayı başarmıştım. Ama son format denememde USB girişi patates olduğu için bilgisayar, flash belleği algılamadı ve format atamadım. Siz yine de bir şansınızı deneyin hocam ne olur ne olmaz.

Temizlemez diye biliyorum ben. Bir usb belleğiniz yoksa diskteki işletim sistemini silip free-dos olarak verin, ya da usb belleğiniz varsa direkt format atın. Garanti yollar bunlardır.