Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Troohinus

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

03/04/2025 tarihinden beri bu sıkıntı baş göstermeye başladı. Durumu şöyle özetliyim, aktif olarak MSFS2020 ve Hell Let Loose oynuyorum.
Daha önce MSFS'de geçirdiğim süre boyunca 1 2 defa sadece oyunum arkada rüzgar sesleri olacak şekilde donuyordu, Görev Yöneticisi'nden kapatıyordum.
Belirttiğim tarihten sonra bu olay sık yaşanmaya başladı o gün ve ertesi gün.
Sonra Hell Let Loose da lobide sıra beklerken X'de video izlerken bilgisayar kilitlendi.
** Genelde oyun sırasında video izlerken oluyor veya ALT + Tab geçilerinde)
Ertesi gün yine kilitlendi derken 6 Nisan'da chipboard güncellemesi yaptım ama o güne kadar günde 1 2 defa hep kilitlendi bilgisayarım. 10 Nisana kadar donma kilitlenme yaşamadım.
O gün tekrar dondu bu işlerden anlayan arkadaşıma minidump dosyasını attım, yazılımsal olabileceğini, fiziksel bir hata görmediğini söyledi. O gün de Windows güncellememi yaptım, o gün ve 11 Nisan'da sıkıntı yaşamamıştım ta ki bugüne kadar 12 Nisan tarihinde yine uçuş yaparken X'de Video'yu 1 saniyeliğine tam ekran yapıp kapatmamla bilgisayar kilitlendi ve Olan Görüntüleyicinde aşağıdaki hatayı verdi.

Kod:
Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. 
Yapılan hata denetimi: 0x00000050 (0xffffe2A179565F00, 0x0000000000000002, 0xfffff805869db1db, 0x0000000000000002). 
Döküm şuraya kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\041225-6062-01.dmp. 
Rapor Kimliği: 4C4034FD-FF93-4E2D-9542-687473064a07.

Şüphelendiğim noktalar. Genelde Alt+Tab kullanırken ve özellikle X'de video izlerken başıma geliyor. 1 defa da YouTube tam ekran video izlerken olmuştu.

1 defa Hell Let Loose' menu de beklerken oldu.
Yük altında birçok defa kullandım daha önce, yine bu dönemde kilitlenme yaşamadığım günlerde yine yük altında sıkıntısız kullandım.
MSFS'de Blender ile livery yapmaya başladığım dönemden sonra yaşadım, pek alakası olacağını sanmıyoruma ama belirtmek istedim.

Şu anda Ekran kartım ve Windows'um güncel.
  • BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 3810, 21.11.2022
  • Anakart Prime B450-Plus
  • İşlemci AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran kartı AMD Radeon RX 6700 XT
  • SSD Kingston SNV2S1000G
  • RAM XPG marka 8+8 GB
Sorununa ne sebep olur. Spesifik bir sebep bulamadım. Rastgele zamanlarda oluyor ama en çok da üstte belirttiğim şekilde oluyor.

Minidump dosyasını ekte paylaştım.

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yarın sabah dediğiniz gibi yapacağım, umarım düzelir, çok can sıkıcı gerçekten tedirgin ediyor her kitlenecekmiş gibi.

Arkadaşlar sanırım çözdüm, uzun süredir video izlerken kilitlenme problemi yaşamıyorum. Browser'dan GPU donanım hızlandırma özelliğini kapatınca nedense sıkıntı çözüldü. Ama mantığını anlayamadım, yine de bilgilendirmek isteyen varsa açığım :) Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.
Nedense hep Radeon GPUlarda oluyor GPU sürücü kaynaklıdır büyük ihtimal. Temiz kurulum deneyebilirsiniz. Video izlerken oluyorsa ama başka durumlarda olmuyorsa tarayıcıda hardware accelerate özelliği varsa kapatabilirsiniz.

Nedense hep Radeon GPUlarda oluyor GPU sürücü kaynaklıdır büyük ihtimal. Temiz kurulum deneyebilirsiniz. Video izlerken oluyorsa ama başka durumlarda olmuyorsa tarayıcıda hardware accelerate özelliği varsa kapatabilirsiniz.
Yarın ilk iş diverları tekrardan kurmak olcak , ne olur ne olmaz diye o özelliği de kapattım . Teşekkür ederim

Yarın ilk iş diverları tekrardan kurmak olcak , ne olur ne olmaz diye o özelliği de kapattım . Teşekkür ederim
Büyük (%95) ihtimal GPU sürücüsünden kaynaklı tekrar kurdunuz devam mı ediyor başka sürüm deneyin peşini bırakmayın GPU sürücüsüyle uğraşın az.

Evet minidump dosyasına baktım büyük ihtimal VRAM kaynaklı. Oyun oynarken VRAM doluyorsa ek VRAM için normalde sistem normal RAM kullanır ama o da doluysa veya paging tarafında/kullanıma geçişte sürücü kaynaklı bir sorun olduğundan kitleniyor/crash veriyor.

Son düzenleme:
Yarın sabah dediğiniz gibi yapacağım, umarım düzelir, çok can sıkıcı gerçekten tedirgin ediyor her kitlenecekmiş gibi.

Arkadaşlar sanırım çözdüm, uzun süredir video izlerken kilitlenme problemi yaşamıyorum. Browser'dan GPU donanım hızlandırma özelliğini kapatınca nedense sıkıntı çözüldü. Ama mantığını anlayamadım, yine de bilgilendirmek isteyen varsa açığım :) Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm