Versatil

Uzman
Arkadaşlar, yanlışlıkla bir dosya indirdim. Herhangi bir şey yüklemeden direkt sildim. Fakat sonrasında dosyayı VirusTotal'e yüklediğimde Kaspersky şu uyarıyı verdi: "HEUR:Trojan.Python.Agent.gen". Ne yapmam gerekiyor? VirusTotal taraması ektedir.

Ekran görüntüsü 2026-03-04 025137.webp

Yüklemeden sildiyseniz bir sorun olmaz. Yine de merak ediyorsanız VirusTotal linkini atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam yüklemedim fakat Installer'a tıklayıp hemen kapattım, duruma ayıkıp. Kaspersky indirmeyi deniyorum ama web sitesi açılmıyor.
Kurulum ekranı geldi mi? Next ekranı geldiyse ve next demeden çıktıysan pek sorun olacağını düşünmüyorum.

Siyah CMD ekranı gibi bir ekran ile karşılaştın mı?

Kurulum ekranını geldi mi? Next ekranı geldiyse ve next demeden çıktıysan pek sorun olcağını düşünmüyorum.

Siyah cmd ekranı gibi bir ekran ile karşılaştın mı?
Hayır hocam dediklerinizden hiçbiri olmadı. Installer'a tıkladım installer açılırken kapatıp sildim sonra da VirusTotal'e yükleyip tarattım.

Malwarebytes'da iş görür. Bir sorun yok gibi, yine de Malwarebytes ile hızlı tarama yapın.
Tamamdır. Teşekkür ederim.

Hayır hocam, dediklerinizden hiçbiri olmadı. Installer'a tıkladım, installer açılırken kapatıp sildim, sonra da VirusTotal'e yükleyip tarattım.
Net ol önce. Tıkladım ne demek? Çift tıklayıp açmaya mı çalıştınız? Eğer öyleyse geçmiş olsun, çoktan girmiştir PC'ye. Format at, antivirüs vb. uğraşma.

Eğer açtıysanız girmiştir yüksek ihtimâl, VirusTotal'de process injection, scripting ve encryption gibi şeyler var. Antivirüsle silmeyi deneyebilirsiniz ama sistem dosyalarına kendini enjekte etmiş olabilir.