Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
VPN aç, Malwarebytes indir, derin tarama yap, virüsleri silsin. Sonra da bilgisayarını yeniden başlat, tekrar tarat. Eğer Malwarebytes yine virüs buluyorsa ya hizmetlere ya da başka şeylere bulaşmış olma ihtimali olduğundan en son çare olarak format atman gerekir.

Biliyorum, insanlar hemen "format at" dediğimizde kızıyor ama USB'den sıfırdan yüklemek hem içimi rahatlatır her zaman hem de en güvenilir yöntem. Ama işte Malwarebytes bile kaldıramıyorsa format atmak gerekir. Donanıma bulaştıysa zaten o ihtimalden bahsetmek istemiyorum ki bence o kadar kaliteli bir trojan değildir.
VPN aç, Malwarebytes indir, derin tarama yap, virüsleri silsin. Sonra da bilgisayarını yeniden başlat, tekrar tarat. Eğer Malwarebytes yine virüs buluyorsa ya hizmetlere ya da başka şeylere bulaşmış olma ihtimali olduğundan en son çare olarak format atman gerekir.

Biliyorum, insanlar hemen "format at" dediğimizde kızıyor ama USB'den sıfırdan yüklemek hem içimi rahatlatır her zaman hem de en güvenilir yöntem. Ama işte Malwarebytes bile kaldıramıyorsa format atmak gerekir. Donanıma bulaştıysa zaten o ihtimalden bahsetmek istemiyorum ki bence o kadar kaliteli bir trojan değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows Defender'in bulduğu zararsız yazılım olabilir. ESET de bu yüzden görmemiştir. Sizin en iyi yapacağınız şey şu hocam. Öncelikle Defender'in bulduğunu bulun ve VirusTotal'e yükleyin. Zaten hangi antivirüslerin gördüğü yazar. Ona göre spesifik antivirüs yüklersiniz ve ona sildirirsiniz. Ama virüs değilse Defender'den hallederiz beyaz listeye alırsınız.

Bir kere tarattım, 5 tehdit buldu. Yeniden başlattım, bir daha tarattım, temiz dedi.

Bir kere tarattım, 5 tehdit buldu. Yeniden başlattım, bir daha tarattım, temiz dedi.

Bence BitDefender Free yükleyin hem taratın o da baksın hem de Defender'den daha kaliteli sistemi BitDefender korusun.
Arayüzü böyle yardım gerekirse ederim ama basit zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (893).webp
    Ekran Görüntüsü (893).webp
    217,8 KB · Görüntüleme: 15
Bence BitDefender Free yükleyin hem taratın o da baksın hem de Defender'den daha kaliteli sistemi BitDefender korusun.
Arayüzü böyle yardım gerekirse ederim ama basit zaten.
Ucretsizde en iyi secenek net sekilde BitDefender Free. Kaspersky ve ESET'e gore biraz daha agir olsa da Defender ile kaynak kullanimi acisindan aralarinda cok bir fark yok. Hatta bazi durumlarda BitDefender, Microsoft Defender'dan daha hafif. False-positive orani dusuk, tespit gucu yuksek; temiz bir secenek.