Mireman

Becerikli
Merhaba bilgisayarımın kasada yer alan en üstteki fanının rengi soluk yanıyor. Daha önce de o fanda farklı renk yanması problemi olmuştu. Garantiye götürdüğümde değiştirdiler. 2 ayda bir ben bu bilgisayarda problem yaşıyorum.
Fanların bağlı olduğu yeri attım. Yeşil üstleri kırmızı olan ilk yaşadığım. Beyaz olan ise yeni problem.

Daha önce yaşadığım problemler.
İlk bozulma: Fanın renkleri farklı yanmaya başladı değişim yaptılar.
İkinci bozulma: Mavi ekran hatası ve TPM sorunu meydana geldi. RAM değiştirdiler ve anakartı sıfırladılar.
Üçüncü bozulma: Sıvı soğutucu fanı bozuldu, çalışmayı durdurdu.
İşlemci: AMD Ryzen 7800X3D.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
RAM: Kingston KF560C36 16 (2 tane)
GPU: Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phoenix.
SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
PSU: 1st Player NGDP 850W PSU Review - Hardware Busters (daha önce açtığım konularda PSU'nun bu olduğunu bulmuşlardı)

WhatsApp Image 2025-10-16 at 17.07.15.webp

WhatsApp Görsel 2025-05-30 saat 01.13.52_d6cf3fcf.webp

WhatsApp Görsel 2025-05-30 saat 01.13.53_f93fe8de.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı nereden aldın yanlışlıkla almayalım? Bence yanlış bağlantı yapılıp olması gerekenden fazla ya da az volt verilip bozulmuş gibi duruyor.
PCKolikten aldım yani şöyle söyleyeyim üst tarafta mağazalarında çalışan yöneticiler çok yardımsever. Direkt değiştirip hallediyorlar, çok sorun yaşadığımı görüp. Sıvı soğutucuyu üst versiyonla fiyat farkını tamamlayıp değiştirdiler. Ancak teknik servisleri asla laftan anlamıyorlar, umrunda olmuyor tavsiye etmiyorum. Bilgisayarı kötü hor kullandığımı da düşünmüyorum dandik denilen monster marka laptobu 9 yıl kullandım hiç bozulmadı.