Merhaba bilgisayarımın hangi oyunda hangi ayarlarda maksimum-min kaç FPS verebileceğini olabildiğince nokta atışı ya da yakın değerlerle gösteren tutarlı bir program veya web sitesi var mı? Pcgamebenchmark sitesini önermeyin mümkünse.
Detaylar
Kim cevapladı?MSI Afterburner, oyunda alınan FPS değerini anlık olarak gösteren bir programdır.
Bilgisayarınızın bir oyunda kaç FPS vereceğini önceden öğrenmek için YouTube’a ekran kartınızın ve işlemcinizin modeliyle birlikte oyunun adını yazın. Testing Games gibi güvenilir kanalların test videolarını izleyerek oyunda alabileceğiniz ortalama FPS değeri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Bilgisayarınızın bir oyunda kaç FPS vereceğini önceden öğrenmek için YouTube’a ekran kartınızın ve işlemcinizin modeliyle birlikte oyunun adını yazın. Testing Games gibi güvenilir kanalların test videolarını izleyerek oyunda alabileceğiniz ortalama FPS değeri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Son düzenleme:
Evet adı Youtube.
Örneğin RTX 3060 RDR2 1080p yazıyorsun zibil tane kaynak çıkıyor, 2-3 tane izleyip ortalamasını baz alabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör:
YT testlerine işlemci ve ekran kartı yazıp bakabilirsin. Testi olmayan oyunlarda ise kullandığı motor, görselliği ve kullanıcıların Steam incelemelerine göre bir çıkarım yapabilirsin. Bu tarz şeyleri bilgisayar kurcalamayı seviyorsan ve bolca oyun tükettikçe zamanla anlıyorsun.Merhaba bilgisayarımın hangi oyunda hangi ayarlarda maksimum-min kaç FPS verebileceğini olabildiğince nokta atışı ya da yakın değerlerle gösteren tutarlı bir program veya web sitesi var mı? Pcgamebenchmark sitesini önermeyin mümkünse.
Yani bir yerden sonra atıyorum Unity ile yapılmış bir indie oyun, büyük ihtimalle güncel kartlarda V-Sync(çoğunlukla FPS oyunu yapmadıklarından V-Sync açıyorum) açık Hz kadar FPS alırım. Ama genelde optimizasyondan çok anlayan geliştiriciler olmadığından, oyunda çok fazla NPC vb. yoksa FPS en fazla 20-30 düşecektir.
Veya UE ile bir oyun oynuyorsam, indie geliştiricilerin çoğu tecrübesizlikten hazır assetlerden kullandıkları yüksek poligonlu objeleri optimize edemezler. Bu tarz oyunlar da çözüm için çok çirkin ve uyumsuz dokular kullanırlar. Veya UE geliştirici hastalığı devasa yapılar. Çimenler, orman vb. detaylar genelde dandik, genellikle de Çinlilerin UE çok kullanmasından bolca Ejderha, devasa maymun vb. içeren veya telefon oyunculuğundan gelen şu görseldeki gibi yapıları bolca görürsün.
Unity ise daha çok telefon ve indie tarafta kullanılır. Unity yakın olarak Godot veya daha küçük motorlar da kullanılıyor. Bunlar daha geniş kitleyi hedeflerler yani 1650 bile çoğu oyun çalışır. Öyle yeni Shader bilmem neler yoktur. UE göre en büyük farkı karakter modelleri ve ışıklandırmada fark edersin. Mesela UE oyunları(çok uğraşılmadan geliştirenler) daha parlaktır. Böyle ruhsuz bir ışıklandırması var, çoğu kişi de bıktım böyle oyun görmekten diye çemkirir. Unity tam tersi post efektler daha kontrastlıdır ve ışıklandırmadan çok dokular daha silik ve ruhsuzdur. Detaylar da genelde UE göre daha azdır gibi. Buradaki örnekleri tamamen oynadığım oyunlardan veriyorum. Bir geliştirici okuyorsa ne zırvalıyor bu diyebilir, haklıdır.
Elbette geliştirici bu farkı değiştirebilir, ama pazarda yaygın olarak bu iki motor da indie firmalar tarafından kullanılır. UE kullanan büyük firmalar var, ama bu firmalar da bir yerde motoru o kadar fazla geliştiriyor ve değiştiriyorlar ki, UE gibi gözükmemeye başlıyor.
Örnek amaçlı yayıncı oyunu geliştiren şu firmayı bırakayım. Gerçi firma demek de saçma olur. Büyük ihtimalle 1-2 kişi var. Genellikle vurgun kafasıyla oyun yapıp, geliştirmeden geçiyorlar. Yeni öğrendiklerini yeni simülasyon oyununa aktarıyorlar. Zaten yayıncı oyunu olduğundan ve geçmişten gelen vurgun kafasından çok da satmıyor. Galiba bunlar UE kullanıyor.
Unity için yerli yapım The Quinfall bırakayım. Bence demek istediklerimi karşılaştırmak için ideal. Bu görselliğe kafada alışırsan, ben bu sistemle VRAM, bellek sınırına bakarsın(genelde bunun sınırına göre sistem gereksinimlerini ezbere belirlerler) ona göre ne alacağını tahmin edersin.
YT testlerine işlemci ve ekran kartı yazıp bakabilirsin. Testi olmayan oyunlarda ise kullandığı motor, görselliği ve kullanıcıların Steam incelemelerine göre bir çıkarım yapabilirsin. Bu tarz şeyleri bilgisayar kurcalamayı seviyorsan ve bolca oyun tükettikçe zamanla anlıyorsun.
Yani bir yerden sonra atıyorum Unity ile yapılmış bir indie oyun, büyük ihtimalle güncel kartlarda V-Sync(çoğunlukla FPS oyunu yapmadıklarından V-Sync açıyorum) açık Hz kadar FPS alırım. Ama genelde optimizasyondan çok anlayan geliştiriciler olmadığından, oyunda çok fazla NPC vb. yoksa FPS en fazla 20-30 düşecektir.
Veya UE ile bir oyun oynuyorsam, indie geliştiricilerin çoğu tecrübesizlikten hazır assetlerden kullandıkları yüksek poligonlu objeleri optimize edemezler. Bu tarz oyunlar da çözüm için çok çirkin ve uyumsuz dokular kullanırlar. Veya UE geliştirici hastalığı devasa yapılar. Çimenler, orman vb. detaylar genelde dandik, genellikle de çinlilerin UE çok kullanmasından bolca ejderha, devasa maymun vb. içeren veya telefon oyunculuğundan gelen şu görseldeki gibi yapıları bolca görürsün.
Unity ise daha çok telefon ve indie tarafta kullanılır. Unity yakın olarak Godot veya daha küçük motorlar da kullanılıyor. Bunlar daha geniş kitleyi hedeflerler yani 1650 bile çoğu oyun çalışır. Öyle yeni shader bilmem neler yoktur. UE göre en büyük farkı karakter modelleri ve ışıklandırmada fark edersin. Mesela UE oyunları(çok uğraşılmadan geliştirenler) daha parlaktır. Böyle ruhsuz bir ışıklandırması var, çoğu kişi de bıktım böyle oyun görmekten diye çemkirir. Unity tam tersi post efektler daha kontrastlıdır ve ışıklandırmadan çok dokular daha silik ve ruhsuzdur. Detaylar da genelde UE göre daha azdır gibi. Buradaki örnekleri tamamen oynadığım oyunlardan veriyorum. Bir geliştirici okuyorsa ne zırvalıyor bu diyebilir, haklıdır.
Elbette geliştirici bu farkı değiştirebilir ama pazarda yaygın olarak bu iki motor da indie firmalar tarafından kullanılır. UE kullanan büyük firmalar var ama bu firmalar da bir yerde motoru o kadar fazla geliştiriyor ve değiştiriyorlar ki, UE gibi gözükmemeye başlıyor.
Örnek amaçlı yayıncı oyunu geliştiren şu firmayı bırakayım. Gerçi firma demek de saçma olur. Büyük ihtimalle 1-2 kişi var. Genellikle vurgun kafasıyla oyun yapıp, geliştirmeden geçiyorlar. Yeni öğrendiklerini yeni simülasyon oyununa aktarıyorlar. Zaten yayıncı oyunu olduğundan ve geçmişten gelen vurgun kafasından çok da satmıyor. Galiba bunlar UE kullanıyor.
Unity için yerli yapım the quinfall bırakayım. Bence demek istediklerimi karşılaştırmak için ideal. Bu görselliğe kafada alışırsan, ben bu sistemle VRAM, bellek sınırına bakarsın(genelde bunun sınırına göre sistem gereksinimlerini ezbere belirlerler) ona göre ne alacağını tahmin edersin.
Hocam ben indirmek istediğim oyunlar için önce YouTube test videolarına bakıyorum. Aynı sistem çoğu zaman çıkmıyor ama yakın sistemler çıkıyor. Bende az buçuk donanım bilgimi de işin içine katıp kafamdan bu kanal bu işlemciyle şu oyunda X civarı FPS alıyorsa bende aynı oyunda X civarı FPS alırım diyorum. Ama bazen internet sorunum olunca tahmine göre indirme yapmaktan korkuyorum. Çünkü mesela hesaplamalarıma göre ya da videoda izlediğime göre bambaşka ve ummadığım değerler alırsam(kötü anlamda) bu oyunu oynayamayacağım oyunu indirmeye harcadığım internet boşa gitti falan diye moralim bozuluyor. Mesela yakın zamanda bir kanalda Forza Horizon 4 test videosunu izlemiştim. Adamın kullandığı sistem benimkinden daha düşük. Ama adam arada FPS düşmesi yemesine rağmen az çok akıcı oynarken ben oyunu oynamaya çalıştığımda ilk 10 saniye harika sıfır kasma donma 10 saniye sonunda donup atıyor. Bu tür riskler olunca hevesim kaçıyor.
Yeni konular
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
-