Bilgisayarın Type-C portundan şarj olması yerine şarj etmesi nasıl sağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NeonDragon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 106
  • Etiketler Etiketler
    type-c

NeonDragon

Uzman
Arkadaşlar, laptopumda 2 tane Type-C portu var. Birisi 120W biriside 140W galiba. Ben bu portları kullanarak telefonumu ve powerbankimi şarj etmek istiyorum. Telefonu takınca sorun yok ama powerbanki takınca bilgisayar şarj olmaya başlıyor. USB'den şerj etmem gerekiyor mecburen ama o zamanda kulaklık, hard disk ya da farenin birini sökmek zorunda kalıyorum. Bu Type-C portlarını nasıl kontrol edebilirim. Şimdilik sadece şarj etsin, şarj olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Powerbank şarj edecekseniz laptopun adaptöre bağlı olması gerekir. BIOS da halledebilirsin, Advanced->USB Configuration->USB Type-C Power Delivery gibi bölüm olması lazım. Oradan Output Only olarak ayalarla. Laptop şarj etmez kendini.

Hocam sizin cihaz nasıl bilmiyor ama benim cihazda hem erkek hem de dişi type-C giriş ve çıkışları vardı. Erkek olan uçta Powerbank diğer cihazları şarj ediyordu, dişi olan girişte ise takılan erkek uç Powerbank'i şarj ediyordu. Siz nasıl denediniz de böyle sonuç aldınız?

İki girişin ikisinde de hem şarj oluyor hem şarj ediyor. Telefonu takıyorum şarj oluyor telefon. Ama powerbank takınca PC şarj olmaya başlıyor.
Bilgisayar hep adaptöre bağlı zaten. BIOS'a bakmadım ama yarın bakacağım. Öyle bir ayar görmedim sanki format atarken BIOS'u gezmiştim biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…