Teknopatici

Çalışkan
Bilgisayarın gün geçtikçe yavaşlamaması için uygulama var mı?

Arkadaşlar aslında istediğim şeyi kısaca size şöyle bahsedeyim.

Eskiler bilir "DeepFreze" diye uygulama vardı genelde tüm internet kafedeki bilgisayarın hepsinde olan o uygulama.

Buna benzer bir uygulama istiyorum.

Ben format attıktan sonra chipseti windows updateleri yaptıktan sonra
Oynayacağım oyunlarımı indirip ayarlarımı yapıp kaydettikten sonra. (Gereksiz şeylerin pc ye kaydedilmemesi için)

Browserlara kaydedeceğim şifreleri kaydedip gireceğim üyeliklere girdikten sonra. (çerez toplanmaması için.)

İndirip sildiğim ufak tefek uygulamaların appdata gibi yerlerde kalıntıları kalmasın diye.

Tam "DeepFreeze" gibi değil ama benzer bir uygulama var mı merak ettim ?

Ya da "sistem geri yükleme" olayını bu söylediğim şeyleri yaptıktan sonra tam olarak o dosyayı harici depolamam var oraya bi dosya olarak atsam.
ilerde yahu format atmak uğraştırıcı diye üşenmek yerine hemen oradan miss gibi ayarlarıma geri dönebilsem.

(Çünkü sistem geri yükleme noktası oluştursak bile üzerinden çok zaman geçerse sanıyorum ki zarar görüyor ve tam verimli şekilde çalışmıyor.)

Bana kısaca yardımcı olabilecek yol gösterebilecek birileri var mı?

Antivuris kullanma yeter deepfreze gibi uygulamalar daha çok internet kafeler için kişisel pc de bunlara gerek yok.
Kullanmıyorum zaten windows defender yeterli.

Bazı konularda az çok bilgim var.
Bu arada üniversitede Bilgisayar programcılığı okudum mezun oldum ama programlama yapmıyorum.

Sadece böyle bi konu oluşturmak istedim.
Bilgili insanlar mesaj atsın bi bakalım neler var neler yok diye.

Bilgisayarın yavaşlamasını engellemek için hiç bir uygulama kullanmamalısın. 🫲😙🫱

Kanka aslında direkt bir program yok. Deepfreeze ev kullanıcısını yorar, her resette her şeyi siler kanser eder. Sen tertemiz formatını at, bütün oyun ve ayarlarını yap, sonra Macrium Reflect gibi bir programla o halin tam yedeğini harici diskine al. PC şiştiğinde veya kasmaya başladığında o dosyayı geri yüklersin, 10 dakikada her şeyin kurulu olduğu zamana dönersin. En temiz yol bu bence.

Bilgisayarın gün geçtikçe yavaşlamaması için uygulama var mı?

Arkadaşlar aslında istediğim şeyi kısaca size şöyle bahsedeyim.

Eskiler bilir "DeepFreze" diye uygulama vardı genelde tüm internet kafedeki bilgisayarın hepsinde olan o uygulama.

Buna benzer bir uygulama istiyorum.

Ben format attıktan sonra chipseti windows updateleri yaptıktan sonra
Oynayacağım oyunlarımı indirip ayarlarımı yapıp kaydettikten sonra. (Gereksiz şeylerin pc ye kaydedilmemesi için)

Browserlara kaydedeceğim şifreleri kaydedip gireceğim üyeliklere girdikten sonra. (çerez toplanmaması için.)

İndirip sildiğim ufak tefek uygulamaların appdata gibi yerlerde kalıntıları kalmasın diye.

Tam "DeepFreeze" gibi değil ama benzer bir uygulama var mı merak ettim ?

Ya da "sistem geri yükleme" olayını bu söylediğim şeyleri yaptıktan sonra tam olarak o dosyayı harici depolamam var oraya bi dosya olarak atsam.
ilerde yahu format atmak uğraştırıcı diye üşenmek yerine hemen oradan miss gibi ayarlarıma geri dönebilsem.

(Çünkü sistem geri yükleme noktası oluştursak bile üzerinden çok zaman geçerse sanıyorum ki zarar görüyor ve tam verimli şekilde çalışmıyor.)

Bana kısaca yardımcı olabilecek yol gösterebilecek birileri var mı?
Linux kullanirsin, Linux Windows gibi gunden gune yavaslamaz. Anca diski cok sisirirsen yavaslama hissedersin.