Merhaba,

8.1 bitti zaten. Windows 10 kullanıp şimdiye kadar format atmayan var mı? Veya sadece Windows 11 geçiş yapan var mı?

Acaba bunu kimler yapıyor? Ben arada sırada format atarım. Hiç format atmayanı duydum.

İyi Sosyaller.

Format atmak şart kural gibi bir şey sıfırlama olayı başka ama hiç önerilmeyen bir olay. Sistem şiştiğinde veya sistem dosyaları bozulduğunda virüs girdiğinde çeşitli sebeplerle atmak gerekiyor. Geçiş yapıp üstüne 11 dahil herhangi bir sistem kurmak daha kötü hale getirir stabiliteyi bozar. Şişme olmasın veya en aza indirmek için bazı programlar kullanıyorum. Artık bırakmayacak şeyler.

Merhaba,

8.1 bitti zaten. Windows 10 kullanıp şimdiye kadar format atmayan var mı? Veya sadece Windows 11 geçiş yapan var mı?

Acaba bunu kimler yapıyor? Ben arada sırada format atarım. Hiç format atmayanı duydum.

İyi Sosyaller.

4 sene atmadım. Sonra attım 4 senedir kullandığım antivirüs mavi ekran verdirmeye başladı. Mümkünse ben Çinlilerin dediği gibi çalışıyorsa kurcalama sözünün yanındayım. Gerek görmedikçe atmıyorum. En son 1 sene önce attım, bu sene PC'yi yenilersem(Windows 11 kaldırmıyor) yeni sistemde bir format atar gittiği yere kadar kullanırım.

Patlamadığım sürece sorun yok masaüstüm şu an savaş alanı ama yapacak bir şey yok bu sefer de sıfırlayıp düzen bozulunca istediklerimi bulamayıp kafayı yiyorum.

3 ayda bir düzenli format atarım. Format dosyam da düzenlenmiş bir format dosyası. Birçok gereksiz özellikten arınmış bir şekilde kullanıyorum. Hiçbir zaman da sıfırlama muhabbetini önermiyorum. Geçmişin kalıntılarını bir kenarda tutmaktan başka bir şey değil. Zaten kişisel bilgilerim ya da oyun dosyalarını saklama gibi bir derdim yok çoğu bulutta depoludur. 2 3 sene format atmayan insanlar tanıyorum ve artık bilgisayardaki kontrollerini kaybetmiş durumdalar. Çok saçma yerlerde aylar önce kaldırmış olduğu oyunun ya programın kalıntıları var.

Performans beklentisine bağlı. %2'lik performans bile önemliyse format atıp her şeyi yüklemek yarım saat almaz. FPS önem verilen sistemlerde yıllarca format atmamak çok saçma. Ortalama 6 ay-1 yıl süre arasında format atın.

Mümkünse Windows 10 kullanın ve debloat edin. Windows Update ayarlarını sadece güvenlik için açık tutun ve özellik güncellemelerini kapatın.

Format attıktan sonra Windows Update'in grafik ve sistem sürücülerini cinsel aletinin doğrultusunda yüklemesini önlemek için masaüstüne gelir gelmez o ayarı kapatın. İnternette bulabilirsiniz. Format atıldıktan sonra kurulum yapmadan önce ilk restartı yapın. Bellek kullanımı düşecektir ve sistem düzelecektir.

Imaj veya hazır modlanmış OS kullanmayın. Sistemde hiç parayla aldığınız key yoksa ve oyun amaçlıysa kesinlikle LTSC kullanın ama iş bilgisayarlarına kurmayın.

Aksini iddiaa eden varsa bilgisayar bilgisini gözden geçirsin.