10 11 yaşlarındayken. Babam ders çalışayım diye 2. el kasa almıştı bana. Daha sonra bir bilgisayarcıdan başka bir kasa daha almıştık. Ben ilk kasamda oyunlarda oynuyordum. Ekran kartı iyi ama işlemci Pentium 2 idi. Sonra diğer kasadaki işlemciyi (i2) çıkarıp kendi kasama takmıştım. Sonra American Megatrends hatası vermişti, işlemciyi yakmıştım. Sonra bir güzel dayak ile 1200 TL civarı fiyatı yemiştim (kendi kumbaramdan ödemiştim)

Ekran kartı fansız bir modeldi ve ısınıyordu, bende tepesinden sarkan bir fan yapmıştım kendimce. Bir gün kullanırken kabloları ve kendisi birden alev aldı, o günden sonra PC'den bir daha haber alamadık.

Windows 8 kullanan bir laptop vardı, amcamın laptopuydu. Store falan ilk defa deneniyordu, Candy Crush indireyim diye Microsoft hesabı açıp şifreyi sallamıştım. Sonra bilgisayarı yeniden başlatınca ne göreyim? Local hesap kaybolmuş, masaüstünde de müthiş önemli veriler var ve açılış ekranında kocaman içinde umut geçen sallama bir maille şifre soruyor. Ekranı sakince kapatıp bahane bulup eve gitmiştim, sonra amcam tabii haliyle laptopu açınca güzel bir hesap kesmişti bana. O zaman tabii ne teklonoji biliyorduk şu anki gibi, format atmaya bile bilgisayarcıya götürmüştü amcam.

Ben yapmadım ama kardeşim masaya su döktü PC'nin altını silmedi bende anlam8yorum diye çöpe atmiştim çöpe attım diye çok pişmanım

Bizim i7 3770K GTX 690’lı bilgisayar yıldırım gücüne dayanamayıp sanayi gibi bir yerde yandı. İçinden tek sağlam çıkan şey işlemci 😅
Yıl 2014 falandı o zaman.