OnyxHydra

Becerikli
Merhaba,
Demek istediğim şu: Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlarda tek bir satıcı olmadığı için satıcılara her zaman güvenemezsin. Ancak Sinerji Bilgisayar, İtopya ve İncehesap gibi web mağazaları farklı bir yapıya sahip. Bu mağazalar bile bize bozuk veya sahte CPU, anakart, RAM gibi bileşenler gönderme ihtimaline sahip mi?

Merhaba,
Demek istediğim şu: Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlarda tek bir satıcı olmadığı için satıcılara her zaman güvenemezsin. Ancak Sinerji Bilgisayar, İtopya ve İncehesap gibi web mağazaları farklı bir yapıya sahip. Bu mağazalar bile bize bozuk veya sahte CPU, anakart, RAM gibi bileşenler gönderme ihtimaline sahip mi?
Kendileri ürünü üretmiyor ithal ediyor. Bozuk gelirse üretici firma sorumlu gönderici değil. Ürünün kusurunu kanıtlayabilirseniz iade alınır.

Bu tür büyük kuruluşlarda bile, en azından "üretim hatalı" diye tabir edilebilecek ürünlere denk gelme ihtimaliniz hiç de imkansız değil. Zaten başlı başına"teknoloji" dediğimiz alan günümüzde "kusursuz"a oldukça uzak bir konumda bulunuyor.

Bu yüzden, üretimden veya firmalardan kaynaklı hatalara denk gelebilirsiniz fakat böyle durumlarda size sunulan haklardan sonuna kadar yararlanabilirsiniz. Bu tarz senaryolarda en kötü ihtimalle tüketici hakem heyetine gidiliyor ve biraz zahmetli de olsa insanlar haklarını alıyor.

Kendileri ürünü üretmiyor ithal ediyor. Bozuk gelirse üretici firma sorumlu gönderici değil. Ürünün kusurunu kanıtlayabilirseniz iade alınır.

Bu tür büyük kuruluşlarda bile, en azından "üretim hatalı" diye tabir edilebilecek ürünlere denk gelme ihtimaliniz hiç de imkansız değil. Zaten başlı başına"teknoloji" dediğimiz alan günümüzde "kusursuz"a oldukça uzak bir konumda bulunuyor.

Bu yüzden, üretimden veya firmalardan kaynaklı hatalara denk gelebilirsiniz fakat böyle durumlarda size sunulan haklardan sonuna kadar yararlanabilirsiniz. Bu tarz senaryolarda en kötü ihtimalle tüketici hakem heyetine gidiliyor ve biraz zahmetli de olsa insanlar haklarını alıyor.

Urunun sahte olmayacaginin garantisi var mı bir de aldigim urunun sorunlu olugunu nasıl anlarim RAM islemci anakart ve sivi sogutma alacagim.

Urunun sahte olmayacaginin garantisi var mı bir de aldigim urunun sorunlu olugunu nasıl anlarim RAM islemci anakart ve sivi sogutma alaca

Urunun sahte olmayacaginin garantisi var mı bir de aldigim urunun sorunlu olugunu nasıl anlarim RAM islemci anakart ve sivi sogutma alacagim.
Bu tarz kuruluşlardan sahte ürün gelme ihtimali çok çok az, dolayısıyla bunu kafaya takmayın derim. Sorunlu olabilecek bir ürünü ise ya elinize geçtiğinde, ya da bir süre kullandıktan sonra fark edersiniz.

Dediğin ürünlerin sahtesinin Türkiye piyasasında satılması en azından sıfır tarafından mümkün değil. 2. el tarafında çakma RAM, Ekran Kartı filan tabii oluyor.

Çakma ürün genelde termal macun tarafında oluyor. Bandrol basmak basit nasıl olsa fakat senin dediğin ürünlerde biraz daha zor oluyor. Aldığın ürünün markası neyse sitesinde doğrulayabilirsin. Zaten dediğin ürünler donanım ürünleri. Bilgisayar'a taksan ve Bilgisayar tarafından başka bir ürün ile karşılaşsan firmaya ceza kesilir sahtekarlık yapmaktan dolayı.

Bütün firmalar ilk elden satış yapmıyor hepsi ithalatçı firmalardan veya toptancılardan alıyorlar işlerine nasıl geliyorsa geri kalan şey firmanın piyasadaki marka kalitesine kalıyor. Sahte ürün hiç denk gelmedim bugüne kadar ama bozuk ürün illaki olabiliyor değişim/iade yapabilirsiniz kolaylıkla.
OCCT testleriyle anlayabilirsiniz, oyunlarda anlayabilirsiniz. İşlemci sıvı soğutmaya rağmen olduğundan fazla ısınıyorsa soğutmada sıkıntı vardır, sistem yüke bindiğinde kapanmalar oluyorsa PSU/GPU parçalarından biri veya ikisi arızalıdır gibi gibi..

Trendyol bana göre içlerinde en kötüsü çok fazla satıcı var, trendyol satıldığından beri ben alışveriş yapmıyorum çok fazla şikayet var.
Sistem toplayacaksanız tek bir yerden alıp, OCCT üzerinden ekran görüntüleriyle birlikte test yapmalarını isteyip teslim alın veya yollamalarını isteyin, geri çeviremezler yapmak zorundalar. Ben sistem alırken öyle yapıyorum.