Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
S-1-5 NT yetkisini temsil ederken S-1-15 Application yetkisini temsil ediyor. S-1-5 Bir sistem yetkisidir ve 15 ile tam olarak aynı gruba girmez. 15-3 yetkisine sahip uygulamalar UWP uygulamalarıdır. Bu SID, Cihazındaki UWP uygulamalarıyla ilişkilendirilen bir yetkiyi temsil ediyor. Bu da ilgili uygulamanın izinleri demek oluyor. X uygulaması için verdiğin bir internet erişim izni veya kamera izni de buna dahildir.
SID mantığı/Yetkili SID'ler:
techolay.net
UWP:
en.wikipedia.org
Rehber: Güvenlik tanımlama (SID) nedir?
Bu rehberi, aşağıdaki konuyu gördükten sonra açma kararı aldım: https://techolay.net/sosyal/konu/bilinmeyen-5-21-3875531782-3500553122-743-nedir.17058/ SID nedir, ne değildir? SID yani güvenlik tanımlama, işletim sistemindeki güvenlikle ilgili birimi veya güvenlik grubunu sadece ona özel...
UWP:
Universal Windows Platform apps - Wikipedia
Bu hesap, Microsoft Store uygulamaları için oluşmuş hesaplardan biri diye tahmin ediyorum. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp
icacls "C:\Program Files\WindowsApps\*" /findsid *S-1-15-3-xxxxxxxx-xxxxxxxxx-xxxxxxxxx son kısımdaki yere kendi kodunu yazarak Enter'a basarsan hangi uygulamaya ait olduğunu bulabilmen lazımmış. Dener misin?Bilgisayarda aktif olarak görünmeyen bir kullanıcının (herhangi bir uygulama oluşturmuş olabilir) SID'si oluyor genelde, hesap kalıntısı gibi de düşünebilirsiniz. Endişelenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Kayıt Defteri'nden silinebiliyormuş fakat Windows bunu önermiyormuş. Kedicik'in dediği gibi, neye ait olduğuna bi' bakın isterseniz.
olesolskjaer
Uzman
Bu hesap, Microsoft Store uygulamaları için oluşmuş hesaplardan biri diye tahmin ediyorum. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıpicacls "C:\Program Files\WindowsApps\*" /findsid *S-1-15-3-xxxxxxxx-xxxxxxxxx-xxxxxxxxxson kısımdaki yere kendi kodunu yazarak Enter'a basarsan hangi uygulamaya ait olduğunu bulabilmen lazımmış. Dener misin?
Böyle bir sonuç aldım.
Dosya Ekleri
S-1-15-3 için Windows'un sitesinde böyle belirtilmiş:
| S-1-5-3 | Grup | Görev zamanlayıcı işleri gibi toplu kuyruk olanağı aracılığıyla oturum açan tüm kullanıcıları içeren bir grup. |
Dediğim gibi, virüs değilmiş. Silmeseniz daha da iyi olur.
S-1-5 NT yetkisini temsil ederken S-1-15 Application yetkisini temsil ediyor. S-1-5 Bir sistem yetkisidir ve 15 ile tam olarak aynı gruba girmez. 15-3 yetkisine sahip uygulamalar UWP uygulamalarıdır. Bu SID, Cihazındaki UWP uygulamalarıyla ilişkilendirilen bir yetkiyi temsil ediyor. Bu da ilgili uygulamanın izinleri demek oluyor. X uygulaması için verdiğin bir internet erişim izni veya kamera izni de buna dahildir.
techolay.net
UWP:
en.wikipedia.org
Bu rehberi, aşağıdaki konuyu gördükten sonra açma kararı aldım: https://techolay.net/sosyal/konu/bilinmeyen-5-21-3875531782-3500553122-743-nedir.17058/ SID nedir, ne değildir? SID yani güvenlik tanımlama, işletim sistemindeki güvenlikle ilgili birimi veya güvenlik grubunu sadece ona özel...
UWP:
olesolskjaer
Uzman
S-1-5 NT yetkisini temsil ederken s-1-15 application yetkisini temsil ediyor. S-1-5 bir sistem yetkisidir ve 15 ile tam olarak aynı gruba girmez. 15-3 yetkisine sahip uygulamalar UWP uygulamalarıdır. Bu sıd, cihazındaki UWP uygulamalarıyla ilişkilendirilen bir yetkiyi temsil ediyor. Bu da ilgili uygulamanın izinleri demek oluyor. X uygulaması için verdiğin bir internet erişim izni veya kamera izni de buna dahildir. Sıd mantığı:
Bu rehberi, aşağıdaki konuyu gördükten sonra açma kararı aldım: https://techolay.net/sosyal/konu/bilinmeyen-5-21-3875531782-3500553122-743-nedir.17058/ SID nedir, ne değildir? SID yani güvenlik tanımlama, işletim sistemindeki güvenlikle ilgili birimi veya güvenlik grubunu sadece ona özel...techolay.net
UWP:
![]()
en.wikipedia.org
Bilgilendirme için teşekkürler silmeyeceğim.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347